یکشنبه / ۲۹ تیر / ۱۴۰۴
×

مقامات سوریه اعلام کرده‌اند درگیری‌های خونین در سویدا پایان یافته و شبه‌نظامیان قبیله‌ای از این شهر خارج شده‌اند، در حالی که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، بر لزوم جلوگیری نیرو‌های امنیتی دولتی از وقوع «کشتار‌های افراطی‌گرایانه» تأکید کرده است.

سوریه پس از آتش‌بس متشنج/ کشتارهای افراطی پایان می‌یابد؟
  • کد نوشته: 86011
  • ۲۹ تیر
  • 8 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصادآنلاین، مجله «The National» در گزارشی به درگیری‌ها در سویدای سوریه پرداخته است. این نشریه در گزارش خود آورده است: سخنگوی وزارت کشور سوریه، نورالدین البابا، شامگاه شنبه در پیامی در تلگرام اعلام کرد: «درگیری‌ها در محلات این شهر متوقف شده است.»

    او افزود: «پس از تلاش‌های گسترده وزارت کشور برای اجرای توافق آتش‌بس و استقرار نیرو‌ها در مناطق شمالی و غربی استان سویدا، شهر از حضور همه شبه‌نظامیان قبیله‌ای تخلیه شد.»

    خشونت فرقه‌ای و درگیری میان دروزی‌ها و بدو‌ها

    درگیری‌های فرقه‌ای میان گروه‌های دروزی و بدوی در سویدا چندین روز ادامه داشت و صد‌ها نفر از هر دو طرف کشته شدند. آتش‌بس اعلام شد، اما دوام نیافت.

    گزارش‌ها حاکی از قتل‌های گسترده غیرنظامیان و مبارزان تسلیم شده است. نیرو‌های دولتی نیز در این خشونت‌ها نقش داشتند. سویدا از یکشنبه گذشته تحت محاصره نیرو‌های هوادار دولت قرار داشت، اما مدافعان دروزی مقاومت قابل‌توجهی از خود نشان دادند و حملات را دفع کردند.

    دخالت اسرائیل در درگیری‌ها

    اسرائیل که جمعیت قابل‌توجهی از دروزی‌ها در آن زندگی می‌کنند، حملات هوایی را به سوریه انجام داد و اعلام کرد هدف آن حمایت از این اقلیت بوده است. با این حال، دیپلمات‌ها و تحلیل‌گران هدف اسرائیل را تضعیف دولت سوریه دانسته‌اند.

    عقب‌نشینی و توافق آتش‌بس

    نیرو‌های امنیتی سوریه تحت فشار آمریکا و اسرائیل روز پنج‌شنبه سویدا را ترک و روز جمعه با اجازه اسرائیل بازگشتند. نماینده آمریکا در سوریه، تام باراک، اعلام کرد آمریکا، اسرائیل و سوریه بر سر آتش‌بس با وساطت واشنگتن توافق کرده‌اند.

    صبح شنبه، باراک در امان با وزرای خارجه سوریه و اردن دیدار کرد و گفت: «گام‌های عملی برای حمایت از اجرای توافق اتخاذ شد.» او این خبر را در اکس (X) اعلام کرد.

    هشدار درباره افراط‌گرایی

    مارکو روبیو شنبه در اکس ضمن هشدار به نیرو‌های امنیتی سوریه گفت: «اگر دمشق خواهان حفظ امکان سوریه‌ای واحد، فراگیر و صلح‌آمیز است، باید اجازه ندهد داعش یا افراط‌گرایان دیگر وارد منطقه شوند و دست به کشتار بزنند.» او همچنین خواستار پیگرد قانونی و محاکمه کسانی شد که در ارتکاب جنایت مشارکت داشتند، حتی اگر از نیرو‌های خود دولت باشند. داعش که زمانی بخش‌های زیادی از سوریه را در کنترل داشت، در سال ۲۰۱۹ به‌خاطر عملیات نیرو‌های کرد تحت حمایت ائتلاف بین‌المللی از نظر زمینی شکست خورد.

    پیشروی نیرو‌های دولتی از سه محور

    منابع اردنی گزارش داده‌اند دست‌کم ۱۲ هزار جنگجوی طرفدار دولت به رهبری مقامات امنیتی سوریه از سه محور غربی به سمت سویدا پیش رفته‌اند. نخست، از شهر مزارع که حدود ۶ هزار نفر تحت فرمان شاهیر عمران از درعا و احمد دالاطی مسئول امنیت سویدا، متمرکز شده‌اند. دوم، از نجیران که حدود ۸۰۰ جنگجو تحت فرمان موفق الدخی، مسئول امنیت بدوی‌ها، حرکت کرده‌اند. سوم، در الطعله حدود ۱۵۰۰ نفر تحت فرماندهی یکی از مسئولان اطلاعاتی موسوم به خطّاب، رئیس واحد اطلاعاتی ۵۵۵، گرد آمده‌اند.

    خطوط پشتیبانی و تسلیحات

    در خطوط پشتیبانی، حدود ۴۰۰۰ نیروی پیاده در استان درعا مستقر شده‌اند، عمدتاً در بصره‌الحریر و ازرعا، نزدیک بزرگراه اصلی درعا–دمشق. به گفته منابع، تسلیحات سنگین شوروی شامل تیربار‌های DShK و سایر تجهیزات توسط دولت تأمین و با کامیون‌های میوه از دمشق منتقل می‌شود تا پوششی برای حملات هوایی اسرائیل فراهم شود.

    برای تأمین مایحتاج نیروها، مسئولان درعا، استاندار انور الزوبی را مسئول جمع‌آوری کمک‌های مالی و لجستیکی کردند. مساجد نیز از مردم کمک خواستند.

    جمعیت دروزی و وابستگی به امنیت

    سویدا محل اقامت اکثریت حدود ۸۰۰ هزار دروزی ثبت‌شده سوریه است، گرچه بسیاری در طول ۱۳ سال جنگ از این منطقه مهاجرت کرده‌اند و هنوز حدود ۲۷۰ هزار نفر باقی‌مانده‌اند. بسیاری از دروزی‌ها تلاش دولت برای اعزام نیرو‌های امنیتی خارجی به استان را نپذیرفته و معتقدند که نیرو‌ها باید از میان اهالی محلی انتخاب شوند.

    احمد الشرع، رئیس یکی از شاخه‌های فرقه سابق القاعده که در سال ۲۰۱۶ از آن جدا شد، اعلام کرد محافظت از حقوق و امنیت دروزی‌ها «اولویت ماست» و وعده داد مجازات خاطیان را اجرا کند.

    اعتراضات در لندن و پاریس

    در خارج از کشور، ده‌ها شهروند سوری روز شنبه در لندن و پاریس تجمع کردند و خواستار حمایت از دروزی‌ها شدند. در مرکز لندن حدود هشتاد معترض خواهان پایان خشونت و ایجاد مسیر انسانی از طریق مرز اردن شدند.

    عماد الاعیسمی، برگزارکننده تجمع به خبرگزاری AFP گفت: «اعدام، سر بریدن، تجاوز، قتل کودکان، آتش زدن مغازه‌ها و منازل، این حرکتی بربری است.»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    13 + پانزده =