شنبه / ۱۳ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

تولید جهانی چای حدود ۶میلیون تن است و ارزش صادراتی آن به ۷.۳۲ میلیارد دلار رسیده است در حالی که چین، کنیا، سریلانکا، هند و لهستان بیشترین صادرات را رقم زده اند.

ارزش ۷.۳۲ میلیارد دلاری چای صادراتی؛ چین در صدر صادرات| پاکستان؛ بزرگترین واردکننده
  • کد نوشته: 62005
  • ۱۳ اردیبهشت
  • 2 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • بازار؛ گروه کشاورزی: در حالی روند تولید جهان در جهان پویا است که طبق آمارهای جهانی در سال ۲۰۲۳، تولید چای در جهان تقریباً ۶ میلیون تن رسید. این در حالی است که در بحث تولید کشورهای چین، هند، کنیا و سریلانکا جزو بزرگترین تولیدکننده های این محصول محسوب می شوند. این در شرایطی است که سهم ایران از تولید چای در جهان حدود ۱ درصد از کل تولید جهانی است. از سوی دیگر در حوزه صادرات چای نیز ایران از منظر ارزش صادراتی بین ۵۰صادر کننده اول قرار دارد به طوری که در سال ۲۰۲۳ جایگاه ۴۲ را از آن خود کرده است.

    کاهش ۱۴درصدی ارزش صادراتی چای نسبت به سال ۲۰۲۲

    در واقع طبق داده های آماری فروش جهانی چای صادراتی از همه کشورها در سال ۲۰۲۳ به ۷.۳۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به پنج سال قبل در سال ۲۰۱۹ که صادرات چای در سراسر جهان ۸.۲۴ میلیارد دلار بود، ۱۱.۲ درصد کاهش یافته است. همچنین این میزان صادرات نسبت به سال ۲۰۲۲ که ارزش صادراتی چای ۸.۵۱ میلیارد دلار بوده نیز به طور متوسط ۱۴ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر طبق داده های آماری در سال ۲۰۲۳ کشورهای چین، کنیا، سریلانکا، هند و لهستان پنج صادر کننده برتر این محصول بوده اند که در مجموع این پنج صادرکننده بزرگ چای به سه چهارم (۷۲.۷ درصد) از فروش بین‌المللی چای نزدیک شده‌اند.

    به عبارت دیگر در مدت نامبرده چین صادراتی به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار قم زده که حدود ۲۴درصد از کل صادرات چای محسوب می شود. همچنین کنیا با ثبت صادراتی به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار و داشتن سهمی حدود ۱۹درصد از کل صادرات در جایگاه دوم دنیا قرار دارد. طبق امارها سریلانکا نیز سهمی حدودا ۱۸درصد دارد و در مدت نامبرده صادراتی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار رقم زده است.

    داده های آماری همچنین نشان می دهد: هند با انجام صادراتی به ارزش بیش از ۷۰۶ میلیون دلار، لهستان با ۲۳۵ میلیون دلار، آلمان با حدود ۲۳۱ میلیون دلار، ژاپن با بیش از ۲۱۰ میلیون دلار، بریتانیا با بیش از ۱۲۰ میلیوت دلار، تایوان با ۹۹ میلیون دلار، ایالات متحده با ۹۸ میلیون دلار، هلند با حدود ۸۸ میلیون دلار، ویتنام با حدود ۸۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۷۸.۱ میلیون دلار، مالاوی با حدود ۷۱ میلیون دلار و اندونزی با صادراتی به ارزش ۶۹ میلیون دلار» در جایگاه چهارم تا پانزدهم دنیا قرار دارند. به این ترتیب این ۱۵ کشور فهرست ‌شده، ۸۸.۴ از صادرات چای جهان را در سال ۲۰۲۳ حمل کرده‌اند.

    کشورهای آسیایی بیشترین ارزش صادراتی چای را رقم زدند

    این در حالی است که در بین کشورهای صادر کننده در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ کشورهای ژاپن، هلند، سرلانکا و ایالات متحده صادرات خود را افزایش داده اند و در عوض کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، اندونزی، چین و مالاوی کاهش فروش چای صادراتی خود را تجربه کردند.

    نکته قابل تامل اینکه گزارشات جهانی حاکی از این است که از منظر قاره‌ای، کشورهای آسیایی با محموله‌هایی به ارزش ۴.۵ میلیارد دلار یا ۶۱.۴درصد از کل صادرات جهانی، بالاترین ارزش دلاری چای صادراتی را در طول سال ۲۰۲۳ به فروش رساندند. در حالی که در جایگاه دوم صادرکنندگان آفریقایی با ۲۲.۵درصد قرار داشتند، در حالی که بیش از ۱۳ درصد دیگر از کل محموله‌های چای از اروپا سرچشمه می‌گرفت. همچنین تامین کنندگان آمریکای شمالی، آمریکای لاتین و اقیانوسیه در رتبه های بعدی صادرات قرار دارند.

    خرید جهانی چای وارداتی از ۶.۶۵ میلیارد دلار عبور کرد

    از سوی دیگر در حوزه واردات چای نیز آمارهای منتشر شده نشان می دهد: خرید جهانی چای وارداتی در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶.۶۵ میلیارد دلار بود. در حالی که ارزش کلی چای وارداتی توسط همه کشورهای خریدار در مقایسه با ۷.۵۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، به میزان ۱۲.۲ درصد کاهش یافته است.

    داده های آماری همچنین نشان می دهد: در سال ۲۰۲۳، کشورهای پاکستان، ایالات متحده آمریکا، امارات متحده عربی، روسیه و سپس بریتانیا به ترتیب بیشترین واردات چای را رقم زده اند و این واردکنندگان اصلی روی هم رفته تقریباً یک سوم (۳۱درصد) از فروش جهانی چای وارداتی را به خود اختصاص داده‌اند.

    این در حالی است که حدود سه چهارم (۷۶.۷درصد) از چای وارداتی جهانی برای خرید چای سیاه و ۲۳.۳درصد باقی‌مانده برای چای سبز وارداتی بوده است.

    همچنین طبق گزارشات از دیدگاه قاره‌ای، کشورهای آسیایی بیشترین چای وارداتی را در طول سال ۲۰۲۳ خریداری کردند که مجموع خرید آنها ۳ میلیارد دلار یا ۴۴.۸درصد از کل واردات جهانی بود. در رتبه دوم کشورهای اروپایی با ۲۷.۵درصد قرار داشتند، در حالی که ۱۴.۴ درصد دیگر از کل واردات چای به مشتریان در آفریقا تحویل داده شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    5 × 4 =