دوشنبه / ۸ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

اقدام  وزیر آموزش پرورش در خصوص بستن تفاهم نامه با نیروی انتظامی واکنش های منفی زیادی را به همراه داشته ، برخی نگران از امنیتی کردن فضای مدرسه و برخی از دخالت نیروهای نظامی در امر اجتماعی و فردی دانش آموزان احساس خطر کرده اند.

قدرت در مدرسه، پلیس بر مدرسه
  • کد نوشته: 57425
  • ۳ اردیبهشت
  • 7 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • از منظر پدیدارشناسی اقدام وزیر محترم قابل تحسین است چرا که شرط لازم برای پیشبرد آموزش در مدرسه وجود امنیت اجتماعی است . در واقع کارکرد اصلی نیروی انتظامی حفاظت است . به نظر نمی رسد که این تفاهم نامه حاکی از آن باشد که نیروی پلیس در مدرسه باشد بلکه همچنان که رسالت پلیس حفظ جان و مال مردم است پس پلیس باید بر مدرسه باشد و این تفاهمنامه نوید بخش این باشد که حوادث ناگواری که برای دانشجوی دانشگاه تهران و بسیاری از دانش اموزانی که مورد خفت گیری  تبهکاران واقع می شوند، تکرار نشود.

    چتر حفاظتی و حمایتی نیروی انتظامی از دانش آموزان در خیابان از حقوق اولیه شهروندان است که در برخی مواقع به فراموشی سپرده شده و نگاه بدنه اجتماع را نسبت به پلیس بدبین و ناکارآمد جلوه می دهد اما با وجود قوانین و نقش و وظایف پلیس در حفظ امنیت جامعه نگاه هوشمندانه وزیر در بازاندیشی قوانین در قالب تفاهمنامه قابل تقدیر است. 

    امروزه معنا بخشیدن به این مفاهیم ( امنیت- حفاظت- مراقبت ) در گرو ایجاد این گفتمان است که قدرت در مدرسه است و سلاح اندیشه(قلم ) بر سلاح پلیس (تفنگ) غالب است پس جای نگرانی نیست. نگرانی در آن است که آموزش و پرورش نمی داند که : به کجا می خواهیم برویم؟ چگونه می خواهیم برویم و از همه مهمتر با چه کسانی باید برویم ؟

    * پژوهشگر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × دو =