یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

تصور رایج از پرمصرف‌های انرژی در ایران فرو ریخت. داده‌های تازه از رفتار مصرفی ۱۰ میلیون مشترک گاز نشان می‌دهد که نه تنها دهک‌های ثروتمند، بلکه فقیرترین دهک جامعه هم در فهرست پرمصرف‌ترین‌ها قرار دارند؛ واقعیتی که فقر زیرساختی را به‌جای فقر مالی در مظان اتهام قرار می‌دهد.

دهک‌های ۴ تا ۷ دولت را حسابی شوکه کردند
  • کد نوشته: 67521
  • ۲۸ اردیبهشت
  • 0 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • تحلیل تازه‌ای از داده‌های مصرف گاز ۱۰ میلیون خانوار ایرانی، معادله‌ای قدیمی را به چالش کشیده است. برخلاف تصور غالب که ثروتمندان را عامل اصلی مصرف بی‌رویه انرژی می‌دانست، حالا مشخص شده از میان ۵۰ درصد پرمصرف‌های کشور، ۹.۵ درصد متعلق به دهک اول (فقیرترین) و ۸.۲ درصد مربوط به دهک دهم (ثروتمندترین) هستند.

    بیشترین سهم پرمصرفی گاز اما متعلق به دهک‌های میانی (چهارم تا هفتم) است؛ گروهی که هر یک بین ۱۰.۱ تا ۱۱.۵ درصد از کل مصرف بالا را به خود اختصاص داده‌اند. تحلیل این داده‌ها نشان می‌دهد که رابطه مستقیمی میان سطح ثروت و میزان مصرف گاز وجود ندارد.

    سینا حسینی، اقتصاددان انرژی، در این‌باره می‌گوید: «یک خانه فرسوده در حاشیه شهر با عایق‌بندی نامناسب ممکن است به اندازه یک ویلای لوکس در مناطق بالای شهر گاز مصرف کند. مسأله، فقر ساختمانی است، نه لزوماً فقر مالی.»

    رضا احمدی، جامعه‌شناس، هم هشدار می‌دهد: «فقرا زیر فشار پنهان هزینه‌های انرژی در حال له شدن هستند. آنها برای گرم‌کردن خانه‌ای ناکارآمد، مجبورند درصد بیشتری از درآمد اندک خود را صرف سوخت کنند.»

    نفت-و-گاز-ایران

    کانال تلگرام گسترش نیوز

    اینستاگرم گسترش نیوز


    منبع:

    همشهری



    کدخبر:
    ۳۵۲۸۸۷


    خبرنگار گسترش

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یازده − شش =