دوشنبه / ۸ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی با بیان این که قرار است قطع برق صنایع از یک روز در هفته آغاز و به سه روز در هفته برسد، گفت: هیچ اقدام عملی از سوی وزارت نیرو و صمت انجام نشده و انگار هدف این است صنایعی که چرخ کشور را می‌چرخانند، بیشتر تحت فشار باشند.

پیش‌بینی خاموشی سه روزه شهرک‌های صنعتی/ وضعیت تولید بحرانی می‌شود 
  • کد نوشته: 60439
  • ۸ اردیبهشت
  • 0 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • مهدی بستانچی، رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی درخصوص جزئیات قطع برق شهرک های صنعتی به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: هنوز جزئیاتی به ما اعلام نشده و صرفاً یک پیامک ارسال شده است؛ اما طبق صحبتی که که قبلا انجام شده، قرار است ابتدا، یک روز در هفته، سپس دو روز در هفته و بعد از آن سه روز در هفته برق شهرک‌‌های صنعتی قطع شود. این وضعیت متأسفانه مربوط به فصل بهار است و مشخص نیست که در اواسط تابستان چند روز در هفته برق قطع شود. 

    وزیر نیرو دغدغه تولید ندارد 

    وی با اشاره به مسئولیت وزارت نیرو در این زمینه گفت: به نظرمی‌رسد آقای علی‌آبادی دغدغه‌های دیگری غیر از تولید دارند و دقیقاً نمی‌دانم چه دغدغه‌ای دارند. وزیر نیرو قبلاً عادت داشتند که یک‌سری صحبت‌های بی‌اساس مطرح کنند، الان هم همان روش را ادامه می‌دهند. مگر می‌شود وزارتخانه‌ای عریض و طویل مثل وزارت نیرو اصلاً برنامه‌ای برای این وضعیت نداشته باشد؟ 

    وی با تاکید بر این که هیچ برنامه‌ای از وزارت نیرو نمی‌بینیم، گفت: آقای علی‌آبادی حرف‌هایی می‌زنند که واقعاً تأسف‌آور است. اولِ کار، برق صنایع را قطع کردند. صنایعی که چرخ مملکت را می‌چرخانند، چه گناهی کرده‌اند؟ اصلاً انگار هدف این است صنایعی که چرخ کشور را می‌چرخانند، بیشتر تحت فشار باشند. اگر خوش‌بینانه نگاه کنیم، این تصمیمات از بی‌فکری و بی‌تدبیری ناشی می‌شود.

    وزیر صمت کار عملیاتی انجام دهد

    بستانچی در مورد پیگیری‌های وزیر صمت درخصوص تامین برق صنایع نیز گفت: انتظار صنعتگران از وزیر صمت این است که فقط تلاش نکند، بلکه کار عملیاتی انجام دهد. واقعیت این است آقای اتابک فقط در زمینه‌ سیمان تخصص دارد و بیشتر از آن توانمندی در مورد سایر صنایع در مورد آقای وزیر نمی‌بینیم.

    رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی گفت: هفته‌ قبل هم که برق ما را قطع نکردند، به لطف استاندار تهران بود که محکم ایستاد و نگذاشت برق صنایع قطع شود؛ وگرنه برق صنایع از هفته اول اردیبهشت قطع می‌شد. 

    بستانچی تصریح کرد: ما از وزیر صنعت همچین رویکردی انتظار داریم که پیگیر مشکلات واقعی باشد. در حالی که به نظر می‌رسد وزیر درگیر موضوعات فرعی شده است که اولویت‌های کشور نیستند.

    وی اضافه کرد: بسته حمایت از صنایع هم که وزیر صمت وعده آن را داده بود را نه کسی داده و نه کسی گرفته است. اصلا بسته حمایتی به چه درد می‌خورد وقتی که قرار است برق قطع شود. این چه منطقی است که برق را قطع کنند و بعد یک کمک هزینه کوچکی بدهند و بگویند کارگر را بیکار کنید و خودتان در خانه بخوابید، این روش برخورد با صنعت نیست. 

    کاهش ۵۰ درصدی تولید در سال گذشته/ وضعیت بحرانی می‌شود

    به گفته رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی، سال گذشته کاهش تولید از ۳۵ درصد در تابستان گذشته آغاز شده و به ۵۰ درصد در پایان سال رسیده است. امسال هم با این شروع زودهنگام، این عدد ببیشتر خواهد شد و وضعیت کشور را به سمت بحران می‌برد. 

    بستانچی توضیح داد: این وضعیت سبب بیکاری گسترده، مخصوصاً در اطراف شهرها که مناطق صنعتی در آن مستقر هستند می‌شود که تبعات اجتماعی، امنیتی و اقتصادی زیادی به همراه دارد؛ اما ظاهراً دوستانی که در اتاق‌های خنک نشسته‌اند، این مسائل را درک نمی‌کنند.

    وی گفت: اگر ناترازی برق وجود دارد، ابتدا برق ساختمان‌های وزارت نیرو قطع شود، وزیر یک هفته در گرما بماند تا ببیند کارگر پای کوره چه می‌کشد. 

    بستانچی گفت: متأسفانه دولت اصلاً به صحبت‌های کارشناسان توجهی ندارد. حدود ۲۰ درصد مصرف برق کشور در صنایع تهویه مطبوع مصرف می‌شود، اما دریغ از این که دولت یک تماس بگیرد و از من به عنوان رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران بپرسد که چه کاری می‌شود کرد و آیا می‌شود این ۲۰ درصد مصرف را کاهش داد؟ قطعاً راهکار وجود دارد، در دنیا هم مصرف تهویه مطبوع زیاد است، ولی با مدیریت مصرف را بهینه می‌کنند.

    رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی درخصوص راهکارهای عبور از وضعیت فعلی نیز گفت: راهکارهای متنوعی وجود دارد، قطع برق صنایع به طور مستقیم درست نیست. می‌توان قطعی برق را بین بخش‌های مختلف توزیع کرد. مثلاً در مراکز تجاری ساعات خاصی را برای قطع برق انتخاب کنیم و در روزهایی مثل پنجشنبه و جمعه که صنایع کمتر فعالیت دارند، برق صنایع را قطع کنیم و یا این که روشنایی بیلبوردهای شهری را در شب کاهش دهیم.

    بستانچی گفت: باید در حوزه‌ی هدررفت انرژی سرمایشی، فرهنگ‌سازی کنیم تا همانطور که مردم در زمستان مراقب حفظ گرما هستند، در تابستان هم برای حفظ سرما آموزش ببینند. باید از مدل‌های مدیریت انرژی سرمایشی که در دنیا موفق بوده، الگو بگیریم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    2 × 3 =