شنبه / ۲۷ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

دو منبع آگاه اظهار کردند شیوع آنفلوانزای مرغی، در جنوب برزیل، در مزرعه‌ای شناسایی شد که محصولات شرکت «ویبرا فودز» را تامین می‌کند که مورد حمایت «تایسون فودز» قرار دارد.

واردات گوشت مرغ از برزیل ممنوع شد/ قیمت مرغ  گران می شود؟
  • کد نوشته: 67459
  • ۲۷ اردیبهشت
  • 0 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش نبض بازار، پس از اینکه برزیل نخستین شیوع آنفلوانزای مرغی را تأیید کرد، چین و سایر مصرف‌کنندگان بزرگ، ممنوعیت‌های تجاری را برای واردات از این کشور آمریکای جنوبی اعلام کردند.

    دو منبع آگاه اظهار کردند شیوع آنفلوانزای مرغی، در جنوب برزیل، در مزرعه‌ای شناسایی شد که محصولات شرکت «ویبرا فودز» را تامین می‌کند که مورد حمایت «تایسون فودز» قرار دارد.

    برزیل که بزرگترین صادرکننده گوشت مرغ در جهان است، در سال ۲۰۲۴، گوشت مرغ به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار صادر کرد که معادل حدود ۳۵ درصد از تجارت جهانی بود. بخش عمده این صادرات، توسط شرکت «بی آر اف» تامین شد که به حدود ۱۵۰ کشور صادرات دارد.

    چین، ژاپن، عربستان سعودی و امارات عربی متحده، از جمله مقصد‌های اصلی صادرات گوشت مرغ برزیل هستند.

    کارلوس فاوارو، وزیر کشاورزی برزیل گفت که تحت پروتکل‌های فعلی، کشور‌هایی از جمله چین، اتحادیه اروپا و کره جنوبی، واردات گوشت مرغ از برزیل را به مدت ۶۰ روز، ممنوع خواهند کرد.

    آرژانتین اعلام کرد که واردات تمام محصولات مرغ برزیلی را تا زمانی که همسایه‌اش عاری از آنفولانزای مرغی تشخیص داده نشود، به حالت تعلیق در می‌آورد.

    وزیر کشاورزی برزیل گفت: پروتکل‌های اصلاح شده جدید با خریداران بزرگ مانند ژاپن، امارات عربی متحده و عربستان سعودی، محدودیت‌هایی را فقط برای محموله‌های ایالت محل شیوع و در نهایت، فقط برای شهر مورد نظر، اعمال می‌کند.

    طبق اعلام وزارت کشاورزی برزیل، این شیوع در شهر مونته‌نگرو در ایالت جنوبی ریو گرانده دو سول، شناسایی شده است. گروه ملی گوشت خوک و طیور (ABPA) در ژوئیه ۲۰۲۴ اعلام کرده بود که این ایالت، ۱۵ درصد از تولید و صادرات مرغ برزیل را به خود اختصاص می‌دهد.

    شرکت «بی آر اف» پنج کارخانه فرآوری در این ایالت دارد. شرکت «جی بی‌اس» نیز در کارخانه‌های فرآوری گوشت مرغ محلی با نام تجاری «سیرا» (Seara)، سرمایه‌گذاری کرده است.

    مقامات ایالتی اعلام کردند که شیوع آنفولانزای مرغی «اچ فایو ان وان»، در حال حاضر عامل تلف شدن ۱۷ هزار قطعه مرغ مزرعه، چه مستقیما از طریق بیماری و چه به دلیل معدوم‌سازی احتیاطی، بوده است.

    دبیرخانه کشاورزی ایالتی اعلام کرد که مقامات دامپزشکی در حال قرنطینه کردن منطقه شیوع بیماری در مونته‌نگرو و جستجوی موارد بیشتر در شعاع اولیه ۱۰ کیلومتری هستند.

    وزیر کشاورزی برزیل اظهار کرد: برزیل در تلاش است تا شیوع بیماری را مهار کند و برای کاهش محدودیت‌های تجاری سریع‌تر از دو ماه توافق شده در پروتکل‌ها مذاکره کند.

    برزیل که سال گذشته، بیش از پنج میلیون تن فرآورده‌های مرغ صادر کرد، اولین بار شیوع آنفلوانزای مرغی بسیار بیماری‌زا را در میان پرندگان وحشی در ماه مه ۲۰۲۳ تایید کرد، اما تا روز جمعه موردی را در یک مزرعه تجاری ثبت نکرده بود.

    وزیر کشاورزی این کشور گفت: فرآورده‌های مرغی که تا پنجشنبه ارسال شده‌اند، تحت تاثیر هیچ محدودیت تجاری قرار نخواهند گرفت.

    آنفلوانزای مرغی از سال ۲۰۲۲، صنعت طیور آمریکا را گرفتار کرده و تلف شدن حدود ۱۷۰ میلیون قطعه مرغ، بوقلمون و سایر پرندگان را به دنبال داشته و بر تولید گوشت و تخم مرغ، به شدت تاثیر گذاشته است.

    منبع: ایسنا

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × یک =