مشاور امنیت ملی کاخ سفید در یادداشتی به مناسبت گذشت ۱۰۰ روز از دولت دوم «دونالد ترامپ» گفت: رئیسجمهور ترامپ متعهد است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز نمیتواند به سلاح هستهای دست یابد. دیپلماسی اولیه و ثمربخشی برای رسیدن به این هدف در حال حاضر در حال انجام است.
به گزارش اقتصادآنلاین، به نقل از ایسنا؛ مشاور امنیت ملی کاخ سفید در یادداشتی به مناسبت گذشت ۱۰۰ روز از دولت دوم «دونالد ترامپ» به دستاوردسازی برای او روی آورد و یکی از دستاوردهای ادعایی در این مطلب، «روی میز بودن همه گزینهها علیه ایران» توصیف شده است.
«مایک والتز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه و در یادداشتی به آنچه «دستاوردهای» دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا خواند، اشاره کرد.
موضوع ایران، یکی از برجستهترین بخش از ادعاهای والتز را تشکیل میدهد. او در دفاع از تجاوزات نظامی غیرقانونی آمریکا علیه یمن ادعا کرد: «رئیسجمهور ترامپ در تصمیمی جسورانه، حملات خود علیه حوثیهای مورد حمایت ایران را آغاز کرد. تاکنون بیش از ۸۰۰ حمله علیه حوثیها (انصارالله) انجام دادهایم و این حملات تا زمان آزادی کشتیرانی آزاد و توقف یافتن حملات حوثیها به کشتیهای آمریکایی ادامه خواهد یافت.»
والتز مدعی شد: «عملیات رئیسجمهور ترامپ علیه حوثیها با کمپین گستردهتر اعمال فشار حداکثری بر ایران، کشوری که مسئول کشتن بیش از ۶۰۰ سرباز آمریکایی در عراق از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ بود همراه است. ماموریت ما قطع درآمدهایی است که ایران از فروش نفت به مشتریانی مانند چین به دست میآورد، درآمدهایی که سپس از آن برای تقویت زرادخانه موشکهای بالستیک خود و تأمین مالی تروریستهایی مانند حماس، حزبالله و حوثیها استفاده میکند.»
والتز که یکی از مخالفین گفتوگو با ایران است بار دیگر از «گزینههای روی میز» گفت و ادعا کرد: «علاوه بر این، رئیسجمهور ترامپ متعهد است که اطمینان حاصل کند ایران هرگز نمیتواند به سلاح هستهای دست یابد. دیپلماسی اولیه و ثمربخشی برای رسیدن به این هدف در حال حاضر در حال انجام است، اما رئیس جمهور به صراحت گفته است که همه گزینهها برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای روی میز است.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بخش دیگری از یادداشت مبالغهآمیز خود به تکرار دیگر اظهارات مقامات دولت ترامپ علیه دولت جو بایدن روی آورد.
او نوشت: «در ۲۰ ژانویه، رئیسجمهور دونالد ترامپ و تیمش یک مرز جنوبی باز، تهدیدات تروریستی در سراسر جهان، گروگانهای آمریکایی در اسارت در خارج از کشور و جنگهایی در اوکراین و غزه را به ارث بردند که اگر رئیس جمهور ترامپ در قدرت باقی میماند، هرگز اتفاق نمیافتاد.»
والتز افزود: «علاوه بر این، چین همچنان در حال دور زدن کاخ سفید ترسو و بیخبر بود. اما دیگر نه. امروز، ما آمریکا را در سیاست امنیت ملی خود در اولویت قرار میدهیم و کاری را انجام میدهیم که رأیدهندگان رئیس جمهور ترامپ را برای انجام آن به کاخ سفید بازگرداندند.»
این ادعا درحالی است که ترامپ با جنگ اقتصادی خود علیه جهان و چین، به تشدید نگرانی آمریکاییها از وضعیت اقتصادی این کشور دامن زده است. از طرفی، یکی از محورهای اصلی کارزار انتخاباتی ترامپ، «صلح» بود و او خود را «رئیس جمهوری برای صلح» معرفی کرد. اما در ۱۰۰ روز گذشته، او ضمن حمایت از ادامه یافتن جنایات رژیم صهیونیستی، برخی از کشورهای آفریقایی و یمن را آماج حملات هوایی آمریکا قرار داده است.
با این وجود، والتز ادعا کرد: «ترامپ، دورتر از مرزهایمان، همچنان در برابر بلای تروریسم بسیار هوشیار است. از ۲۰ ژانویه، ما بیش از ۷۸ نفر از تروریستهای جهادیِ بسیار مهمِ فعال در سراسر عراق، سوریه و سومالی، از جمله ابوخدیجه، نفر دوم فرماندهی جهانی داعش و رئیس ارشدترین نهاد تصمیمگیری این گروه تروریستی، را از بین بردهایم.»
او در یادداشت ادعایی خود افزود: «بعداً در ماه مارس، ما اطلاعات کلیدی را در اختیار دولت پاکستان قرار دادیم که منجر به دستگیری و استرداد تروریست داعش-خراسان شد که بمبگذاری ابی گیت در افغانستان را ترتیب داده بود، شد. بمب ابی گیت، بمبی است که در جریان خروج بیکفایت جو بایدن از افغانستان، سیزده سرباز شجاع آمریکایی را کشت.»
والتز در بخش دیگر اظهارات خود، استقبال ترامپ از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بهعنوان «اولین رهبر خارجی» و ارسال میلیاردها دلار تسلیحات تازه به رژیم صهیونیستی دستاوردسازی کرد.
او در اینباره نوشت: «علاوه بر این، رئیسجمهور ترامپ پس از بیتوجهی دولت بایدن، در کنار متحد ما اسرائیل ایستاده است. نخستوزیر نتانیاهو اولین رهبر خارجی بود که در دولت جدید از کاخ سفید بازدید کرد و ما میلیاردها دلار فروش اسلحه به اسرائیل را تسریع کرده و تمام بودجه آژانس امداد و کار سازمان ملل را که به حماس پول میرساند، متوقف کردهایم.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید که در ابتدای یادداشت خود از تصمیمات ترامپ برای حمله به سوریه، عراق، یمن و سومالی تمجید کرده بود، در رویکرد مغرضانه، ادعا کرد: «رئیس جمهور ترامپ در مراسم تحلیف خود اظهار داشت که افتخارآمیزترین میراث او به عنوان یک “صلحطلب و متحدکننده” خواهد بود.»
والتز مدعی شد: «این تمایل در هیچ کجا به اندازه رهبری او برای پایان دادن به خونریزی بیمعنی در اوکراین آشکار نبوده است. پس از سالها استراتژی نامنسجم دولت بایدن، تنها رئیس جمهور ترامپ میتوانست روسیه و اوکراین را برای مذاکره پای میز مذاکره بیاورد. هفتهها دیپلماسی باعث شده است که هر ۲ طرف به درک درستی از آنچه برای دستیابی به صلح لازم است، برسند. اکنون، روسیه و اوکراین باید به سرعت برای رسیدن به توافق اقدام کنند، قبل از اینکه رئیس جمهور ترامپ صبر خود را از دست بدهد.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین با اشاره به جنگ اقتصادی ترامپ علیه چین، ادعا کرد: «در نهایت، رئیس جمهور ترامپ با چشمانی باز تهدید چین، تقلبهای مداوم، سرقت مالکیت معنی، جنگ اقتصادی این کشور علیه آمریکا را میبیند. تعرفههای ما برای مقابله با جنگ اقتصادی چین علیه آمریکا طراحی شدهاند. مطابق با تمرکزمان بر نیمکره غربی، نمیتوانیم به چین اجازه دهیم کانال پاناما، حیاتیترین آبراه منطقه، را کنترل کند.»
او مدعی شد: «فشار دیپلماتیک ما باعث شده است که پاناما از مشارکت خود در طرح کمربند و جاده چین صرف نظر کند و روند اخراج یک شرکت چینی از کنترل مدیریت کانال را آغاز کند. حتی به طور گستردهتر در مورد چین، سیاست سرمایهگذاری “اول آمریکا” ما برای کسبوکارهای آمریکایی روشن کرده است که دولت ایالات متحده از تمام ابزارهای قانونی لازم برای جلوگیری از سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در بخش نظامی-صنعتی چین استفاده خواهد کرد.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بخش دیگری از یادداشت خود، اخراج مهاجرین از آمریکا را یکی از دستاوردهای ترامپ معرفی کرد.
والتز در آخر نوشت: «حفظ امنیت آمریکاییها یک تلاش بیپایان است و هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. اما رئیس جمهور ترامپ ملت ما را به یک عقل سلیم، یعنی سیاست امنیت ملی “اول آمریکا” بازگردانده است و آمریکاییها به خاطر آن از قبل امنتر هستند.»
دیدگاهتان را بنویسید