کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان انگلیس (ISC) در این گزارش مدعی شده است که ایران یکی از سه تهدید اصلی علیه امنیت ملی این کشور بهشمار میرود و در اقدامات سایبری و جاسوسی علیه انگلیس نقش دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در این گزارش ادعا شده است: «فعالیتهای ایران مایه نگرانی جدی است و تلاشهای هدفمند این کشور برای تضعیف انگلیس از طریق روشهای مخفیانه و مخرب، روزبهروز پیچیدهتر میشود.» کمیته مذکور همچنین نهادهای امنیتی انگلیس را به کمکاری در برابر تهدیدات منتسب به ایران متهم کرده و خواستار رویکردی سختگیرانهتر از سوی دولت و سرویسهای امنیتی شده است.
در بخشی از این گزارش، کمیته امنیتی پارلمان اذعان میکند که تا پیش از خروج آمریکا از توافق هستهای (برجام)، ایران به تعهدات خود پایبند بوده است. در گزارش آمده است: «تا زمانیکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای خارج شد، ایران به تعهدات مندرج در برجام پایبند بوده است.»
در گزارش یادشده، همچنین روایتهایی کلی و فاقد جزئیات از آنچه «تهدیدهای ایران در خاک انگلیس» خوانده، مطرح شده و نسبت به نقش ادعایی نهادهای اطلاعاتی ایران در این زمینه هشدار داده شده است. با این حال، ادعاهای مطرحشده عمدتاً تکراری، بدون نامبردن از متهمان، و فاقد مستندات یا مصادیق مشخص است.
اسماعیل بقایی هامانه، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر ادعاهای انگلیس علیه ایران را «کاملاً مردود» خوانده و تکرار این اتهامات طی دو سال اخیر بدون ارائه هیچگونه سند و مدرکی را «قابل تقبیح» دانسته بود.
وی، اقدام نهادهای امنیتی این کشور در اتهامزنی به جمهوری اسلامی ایران را بخشی از سیاست «دشمنسازی» مصنوعی با هدف انحراف افکار عمومی از نقش دولت انگلیس در استمرار نسلکشی در فلسطین و جنگافروزی رژیم صهیونیستی در منطقه توصیف کرد.
بقایی هامانه همچنین با اشاره به میزبانی لندن از برخی گروهها و تشکیلات تروریستی که با سوءاستفاده از آزادی بیان به ترویج خشونت، تروریسم و نفرتپراکنی مشغولاند، بر لزوم پایبندی همه دولتها به تعهدات بینالمللی در مقابله با تحریک به خشونت تأکید کرده بود.
سخنگوی وزارت خارجه به مقامهای انگلیسی توصیه کرده بود که بهجای تکرار ادعاهای بیاساس، نفوذ دیپلماتیک خود را برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه به کار گیرند و در سیاستهای غیرسازنده خود در قبال ملت ایران و منطقه تجدیدنظر کنند.
دیدگاهتان را بنویسید