سید شمسالدین حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به این که سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر انقلاب به نام «سرمایهگذاری برای تولید» به عنوان راهبرد تحقق رشد اقتصادی و زمینهساز رفع مشکلات معیشتی کشور نامگذاری شده است، گفت: تحقق این امر نیازمند تلاش همهجانبه دولتمردان و نمایندگان مجلس و تمامی مسئولان نظام است. از این رو همه مسئولان وظیفه دارند بسترهای لازم و مناسب برای جذب سرمایهها و رشد تولید را فراهم آورند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: توجه به بخش خصوصی در راستای اجرای اصل ۴۴ قاون اساسی نیز یکی از مصداقهای جذب سرمایه در کشور برای حمایت و رونق تولید است؛ به همین جهت باید توانمندسازی و حمایت از بخش خصوصی نیز همراستا با سایر امور در این زمینه مدنظر قرار بگیرد.
وی همچنین تصریح کرد: رفع موانع اداری هم یکی دیگر از ضرورتهای تحقق حداکثری شعار امسال است؛ چرا که در برخی موارد پیچیدگیهای اداری موجب فراری دادن سرمایه از تولید میشود. این در حالی است که اعمال مشوقهای مختلف از جمله مشوقهای مالیاتی هم میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: یکی دیگر از شاهبیتهای اصلی جذب سرمایه برای تولید در کشور هدایت نقدینگی از آحاد جامعه به سمت پروژهها و تولید در همه زمینهها است که برای تحقق این امر لازم است از یک سو نوسانات اقتصادی کنترل شود، و از سوی دیگر اعتمادسازی مناسب و برنامهریزی شدهای صورت گیرد.
حسینی با تاکید دوباره بر این که راهکارهایی همچون ثبات قوانین و مقررات و نیز کوتاه شدن فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار، دو اقدام لازم و ضروری برای تحقق شعار امسال است، افزود: بازارهایی چون بورس در کشور ما از ظرفیت بالایی برای تامین مالی آسان، سریع و شفاف شرکتها و بنگاهها تولیدی برخوردار است که در این رابطه لازم است متولیان امر ضمن فرهنگسازی و آگاهی دادن به مردم از ظرفیتهای بازار سرمایه برای تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» بهره لازم را ببرند.
وی اضافه کرد: یکی از بسترهای که میتواند ظرفیتهای بازارها مختلف از جمله بورس، بانک و بیمه را در تحقق شعار امسال اثرگذار باشد، برپایی کارگاهها، همایشها و نمایشگاههای تخصصی در این زمینه است. از این رو پیشنهاد میشود هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی توجه ویژهای به رفع موانع سرمایهگذاری در تولید با بهرهمندی از نظرات کارشناسان و متخصصان امر داشته باشد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نهادهای مختلف بویژه سازمان بورس، ارکان بازار سرمایه، شورای عالی بورس، نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه از جمله شرکتها، کارگزاریها، سبدگردانها و … هم میتوانند با حضور گسترده و اثرگذار خود در نمایشگاه صنعت مالی از بستر مناسب و ظرفیتهای این نمایشگاه برای جذب نقدینگی در بازار سرمایه و کمک به تحقق شعار سال استفاده کنند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: هر چقدر تلاش کنیم ظرفیتهای بازار سرمایه را بهتر به جامعه معرفی کنیم و با اقدامات اعتمادساز و حمایتی از این بازار، نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم، هم مشکل تامین مالی بخش تولید حل میشود و هم نقدینگی در مسیر درست خود قرار میگیرد و از نوسانات سایر بازارها از جمله طلا و ارز کاسته میشود.
حسینی ادامه داد: یکی از توقعات مهم از مجریان این نمایشگاه و نیز مشارکتکنندگان بویژه سازمان بورس این است، که از فرصت برگزاری نمایشگاه صنعت مالی برای تبیین این موضوع استفاده شود که بازار سرمایه به نوعی حلقه واسط میان سرمایهگذاران و تولیدکنندگان است؛ و از این رو هر اندازه بازار سرمایه پویاتر باشد، سرمایه راه نزدیک، مستمر و آسانتری به سمت تولید پیدا خواهد کرد. البته که بازار سرمایه نیز به مولفههای چون ثبات اقتصادی، شفافیت اطلاعاتی، و پیشبینیپذیر بودن سیاستها و اقتصاد نیازمند است.
حسینی همچنین با اشاره به تصمیم شورای سیاستگذاری و کمیته اجرایی هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه)، در نامگذاری این نمایشگاه به «وفاق مالی؛ سرمایه ملی» به عنوان شعار اصلی این رویداد ملی و بینالمللی افزود: در سایه وفاق مالی میتوان به وحدت رویه مناسبی برای جذب نقدیگی جامعه به منظور کنترل تورم و نیز تامین مالی تولید بویژه از بستر بازار سرمایه دست یافت.
به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، وفاق مالی در سایه وفاق ملی در صورت تحقق، فرصتهای بینظیری برای توسعه متوازن اقتصادی کشور در همه ابعاد و حل بحرانهای پیشرو بویژه از جنبه رفع تحریمها و محدودیتهای بینالمللی فراهم خواهد کرد؛ از این رو در هفدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران که از ۱۸ تا ۲۱ خرداد سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود، باید سعی شود «گفتمان سرمایهگذاری برای تولید» در این دوره از نمایشگاه مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی همچنین تاکید کرد: برای دستیابی به این مهم حضور سه ضلع اثرگذار بازارهای مالی شامل بازار پول، بازار بیمه و بازار سرمایه در کنار هم میتوانند در هفدهمین نمایشگاه صنعت مالی کشور، زمینههای توسعه همکاری برای تامین مالی پروژهها، افزایش دانش و بینش سرمایهگذاری فعالان اقتصادی را به ارمغان آورد.
به این منظور لازم است این نمایشگاه در راستای معرفی قابلیتها، دستاوردها و در نهایت، همافزایی بین نهادهای مالی داخلی و خارجی در راستای تحقق شعار سال برگزار شده و ارکان اصلی این صنعت شامل وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس، بانک مرکزی و بیمه مرکزی در کنار سایر نهادها به ارائه راهکارها و بیان آخرین دستاوردها و توانمندیهای کشور در زمینه صنعت مالی در راستای جذب سرمایه برای تولید اقدام کنند.
حسینی در پایان بر ضرورت تبیین و بهره گیری از ظرفیتهای قانون تامین مالی تولید و زیرساختها افزود: شایسته است در این دوره نمایشگاه صنعت مالی، کارگاههایی برای معرفی فرصتهای برآمده از این قانون برگزار شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید