شنبه / ۱۴ تیر / ۱۴۰۴
×

رئیس مرکز ملی اقلیم هواشناسی نسبت به تغییر اقلیم هشدار داد و گفت: تابستان ایران حالا ۴ تا ۵ ماهه شده و در صورت تداوم گرمایش، نه‌تنها بهار، بلکه نیمی از سرزمین قابل زیست نخواهد بود.

تابستان ایران طولانی شد؛ آینده‌ی بدون بهار و بی‌آبی در راه است
  • کد نوشته: 81195
  • ۱۴ تیر
  • 7 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش بازار، احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: اگر سناریوی بدبینانه تغییر اقلیم محقق شود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، بسیاری از شهرهای پرجمعیت حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر قابل‌سکونت نخواهند بود.

    وی افزود: در دهه‌های گذشته، دمای تابستانی ایران در تیرماه آغاز می‌شد، اما اکنون از اردیبهشت شروع و تا مهر ادامه دارد. تابستان ایران عملاً ۴ تا ۵ ماهه شده است، و دوره گذار از فصل سرد به گرم، یعنی فصل بهار، به‌طرز محسوسی کوتاه شده است.

    به گفته احد وظیفه، میانگین دمای ایران در ۵۰ سال گذشته بیش از ۲ درجه افزایش یافته که فراتر از میانگین جهانی است. در حالی که بسیاری از کشورها در مسیر کاهش انتشار کربن گام برداشته‌اند، ایران هنوز اقدام مؤثری در جهت توافقنامه پاریس انجام نداده است.

    وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، نیاز بیشتر به مصرف و اختلال در الگوهای بارشی، افزود: اگر دما سه درجه افزایش یابد، میزان تبخیر تا ۲۰ درصد بیشتر می‌شود، درحالی‌که منابع آب کشور ثابت یا در حال کاهش است.

    رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی راه‌حل مقابله با بحران اقلیمی را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق، و اصلاح الگوی مصرف انرژی دانست و تاکید کرد: در صورت بی‌توجهی، نه‌تنها فصل بهار، بلکه زیست در نیمی از سرزمین ایران نیز از دست خواهد رفت.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شش + 16 =