پنجشنبه / ۱۹ تیر / ۱۴۰۴
×

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی پروژه راه‌آهن زاهدان–بیرجند خبر داد و گفت: تاکنون سه مرحله تخصیص اعتبار انجام شده است.

پروژه ریلی زاهدان – بیرجند از برنامه زمان‌بندی جلوتر است
  • کد نوشته: 82674
  • ۱۹ تیر
  • 6 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش بازار، میرمحمد مودی روز پنجشنبه در تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های ریلی شرق کشور اظهار کرد: پروژه راه‌آهن زاهدان –بیرجند با هدف ایجاد یک مسیر استراتژیک حمل‌ونقل، در حال اجراست که ایران را از طریق افغانستان، آسیای میانه و در نهایت به روسیه متصل می‌کند.

    مودی بیان کرد: این مسیر از طریق خاک افغانستان، ترکمنستان و ازبکستان به روسیه می‌رسد و ادامه خط ریلی در خارج از مرزهای کشور به طول ۲۱۷ کیلومتر پیش‌بینی شده است.

    مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر، چهار نقطه مرزی برای عبور این خط در حال آماده‌سازی و اجرا هستند.

    وی با اشاره به مسیر داخلی این پروژه گفت: تولید محور ریلی زاهدان–بیرجند در دولت سیزدهم به‌صورت جدی پیگیری شده و هم‌اکنون پروژه در استان خراسان جنوبی فعال است.

    مودی تصریح کرد: از مجموع ۵۶۳ کیلومتر مسیر، حدود ۴۳۲ کیلومتر در حوزه خراسان جنوبی اجرا خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود حداقل تا سال ۱۴۲۰ به بهره‌برداری برسد.

    وی اضافه کرد: سرعت پیش‌بینی شده برای قطارهای مسافری در این خط ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و برای قطارهای باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

    مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل، ظرفیت حمل بار این مسیر سالانه به هشت میلیون تن خواهد رسید.

    وی تأکید کرد: اعتبار مورد نیاز پروژه از محل استجازه مقام معظم رهبری تأمین شده و تاکنون سه مرحله تخصیص اعتبار انجام شده است که موجب شده پروژه از برنامه زمان‌بندی جلوتر باشد.

    مودی در ادامه بیان کرد: اکنون، نزدیک به ۲ هزار نفر نیروی انسانی در این پروژه فعالیت دارند.

    وی با اشاره به جزئیات مسیر گفت: خط از زاهدان آغاز شده و بخش ابتدایی به طول ۲۶۶ کیلومتر در حال واگذاری به پیمانکاران است.

    مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: همچنین مسیر دو راهی تا سفیدآبه و سپس به سمت بیرجند با مجموع ۵۶۳ کیلومتر در دست اجراست که قطعات مختلف آن بین پنج تا ۹۹ درصد پیشرفت دارند.

    وی ادامه داد: در تمام شهرستان‌های استان ایستگاه‌هایی در نظر گرفته شده و در شهر بیرجند نیز ایستگاه تشکیلاتی طراحی شده است.

    مودی تصریح کرد: هم‌زمان با اجرای فنی پروژه، اسناد مطالعاتی ایستگاه‌های مسافری نیز با همکاری تیم‌های شهرسازی در حال تدوین است.

    وی با قدردانی از نمایندگان استان، وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای دخیل در پروژه، خواستار ادامه حمایت‌ها و تأمین اعتبار مستمر برای تسریع در روند اجرای این پروژه ملی شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نوزده + 6 =