با تداوم کاهش قیمت نفت در معاملههای روز چهارشنبه، بازار در آستانه ثبت بیشترین افت قیمت در سه سال اخیر قرار دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا از خبرگزاری رویترز، بهدنبال جنگ تجاری در جهان و تأثیر آن بر چشمانداز تقاضای سوخت، قیمتهای نفت در معاملههای روز چهارشنبه (دهم اردیبهشت) بار دیگر کاهش یافت و به این ترتیب بازار نفت در آستانه ثبت بیشترین افت ماهانه در بیش از سه سال گذشته قرار گرفت، با این حال نگرانی درباره افزایش عرضه همچنان بر قیمتها سایه افکنده است.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۴۱ دقیقه بامداد روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۷۵ سنت یا ۱.۱۷ درصد کاهش به ۶۳ دلار و ۵۰ سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۷۹ سنت یا ۱.۳۱ درصد کاهش با قیمت ۵۹ دلار و ۶۳ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.
قیمت نفت خام برنت و آمریکا از اوایل ماه جاری تاکنون بهترتیب با کاهش ۱۵ و ۱۷ درصدی همراه بود که بیشترین افت از نوامبر ۲۰۲۱ تاکنون بهشمار میرود.
پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، دوم آوریل (چهارشنبه، ۱۳ فروردین) تعرفههای کالاهای وارداتی به این کشور را اعلام کرد، قیمت هر دو شاخص نفتی کاهش یافت. پس آن هم با واکنش چین به اقدام ترامپ و وضع تعرفه بر واردات از آمریکا، قیمتها به پایینترین حد خود در چهار سال گذشته کاهش یافت و جنگ تجاری بین دو کشور بزرگ مصرفکننده نفت شعلهورتر شد.
بر اساس نظرسنجی رویترز، اعمال تعرفه بر واردات کالا به آمریکا از سوی ترامپ، احتمال رکود اقتصادی جهان را در سال جاری میلادی افزایش داده است.
بررسی انجامشده از کارخانههای چین در روز چهارشنبه نشان داد فعالیت کارخانههای این کشور در ماه آوریل با شتاب زیادی نسبت به ۱۶ ماه گذشته کاهش یافته است.
دنیل هاینس، استراتژیست بلندپایه کالا در بانکایانزد گفت: نگرانیها درباره تقاضا همزمان با جنگ تجاری، بر احساسات سرمایهگذاران تأثیر گذاشته است، همچنین بهدلیل ذخیرهسازیهای آمریکا پیش از اعمال تعرفهها، نگرانیهایی مبنی بر موقتی بودن رشد تازه اقتصادی آمریکا وجود دارد.
در همین حال نشانههای تازه از کاهش تنش در جنگهای تجاری، از جمله دو دستور روز سهشنبه ترامپ برای کاهش تعرفههای خودرو، برخی از نگرانیهای سرمایهگذاران جهان را کاهش داد.
تحلیلگران بر این باورند که بازار نفت همچنان تحتفشار خواهد ماند، زیرا کاهش قیمتهای نفت برای مدیریت تورم همچنان در اولویت دولت ترامپ قرار دارد.
همچنین بهدلیل نگرانی از افزایش عرضه از سوی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس)، قیمتهای نفت کاهش یافته است.
منابع آگاه هفته گذشته در گفتوگو با رویترز اعلام کردند چند عضو اوپکپلاس در نشست پنجم ماه مه (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت) پیشنهاد خواهند داد به افزایش تولید نفت برای دومین ماه پیاپی در ماه ژوئن شتاب دهند.
در حوزه عرضه هم منابع بازار روز سهشنبه با استناد به دادههای مؤسسه نفت آمریکا اعلام کردند ذخیرهسازیهای نفت خام ایالات متحده هفته گذشته ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.
تحلیلگران شرکتکننده در نظرسنجی رویترز پیشبینی کردند ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا هفته گذشته ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید