به گزارش بازار، رحمان نادی دبیر اتاق تعاون استان همدان در خصوص آخرین وضعیت تعاونی های استان همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هزار و ۳۵۰ شرکت تعاونی فعال استان در زمینه های مسکن، بهداشت و درمان، عمران، کشاورزی، شیلات، دامداری، دامپروری، صنعت ساختمان، صنعتی و تولیدی زیر پوشش ۱۶ اتحادیه مشغول فعالیت هستند.
نادی با بیان اینکه کالاهایی تولیدی قابلیت صادرات دارد ادامه داد: از مجموع تعاونی های استان ۳۵۰ تعاونی در زمینه تولیدی فعال هستند.
دبیر اتاق تعاون استان همدان گفت: ۱۲۷ شرکت تعاونی استان موفق به کسب کارت بازرگانی شدند و در حوزه تجارت و بازرگانی خارجی فعالیت دارند.
نادی اظهار کرد: حجم ارزآوری بخش تعاون استان از طریق صادرات در سال گذشته ۵۸ میلیون دلار برآورد شد.
حجم ارزآوری بخش تعاون استان از طریق صادرات در سال گذشته ۵۸ میلیون دلار برآورد شد.
وی افزود: این ارزآوری توسط حدود ۲۰ شرکت تعاونی استان همدان در حوزه هایی مانند مواد غذایی، کالاهای ساختمانی، ابزار و یراق و پوشاک به کشور های عراق، افغانستان، پاکستان، اردن، اکراین، روسیه، امارات، آذربایجان، ترکیه، عمان و اقلیم کردستان بوده است.
دبیر اتاق تعاون استان همدان گفت: تعاونی های استان زمینه اشتغال ۱۵ هزار نفر را در سال گذشته فراهم کردند.
نادی با اشاره به مشکلات شرکت های تعاونی، نبود نقدینگی و پرداخت نکردن تسهیلات از سوی بانکها و عمل نکردن به تعهدات را مهمترین مشکل تعاونی داران همدان برشمرد و گفت: ابلاغیه هایی انجام شده اما مشکلاتی در زمینه تامین منابع مخصوصا سرمایه در گردش وجود دارد.
وی ادامه داد: برخی تعاونی های مسکن به دلیل افزایش هزینه تولید مسکن راکد مانده اند.
دبیر اتاق تعاون استان همدان با اشاره به نقش تعاونی ها در تحقق شعار سال گفت: بیشتر تعاونی های استان تولیدی هستند، سرمایه های عظیمی در بخش تعاون فعال است و معمولا به دلیل اینکه اعضای بیشتر شرکتهای تعاونی در اثر تجمیع سرمایه های خرد تشکیل میشود و همین سرمایه های خرد توسط آحاد مردم انجام میشود که نقش مهمی در مردمی کردن اقتصاد دارد.
نادی افزود: هر چه شاهد توسعه بخش تعاون باشیم مردمی کردن اقتصاد بیشتر به نتیجه میرسد و حمایت بیشتری از تحقق شعار سال “سرمایه گذاری برای تولید” انجام، زمینه فراهم تر، اشتغال بیشتری ایجاد، سرمایه های خرد جمع آوری و عدالت اجتماعی ایجاد میشود.
با توجه به موفقیت تعاونی های استان همدان در ایجاد اشتغال، تولید و ارزآوری، برخی از مشکلات و دغدغه ها مانع پیشرفت و توسعه این بخش می شود و کارآفرین را با مشکل مواجه می کند.
مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز تولیدکنندگان دوزندگان و فروشندگان پوشاک و جوانترین کارآفرین استان همدان در خصوص دغدغه های تعاونی داران همدان به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر مهمترین دغدغه تولیدکنندگان مشکل قطعی برق، نبود برنامه ریزی ها و عدم اطلاع رسانی است.
امید رضا صیفی پور اظهار کرد: مسوولان در حالی استفاده از پنلهای خورشیدی را توصیه میکنند که هزینه خرید پنلهای خورشیدی چهار میلیارد ریال است و هیچگونه تسهیلاتی برای خرید پنل خورشیدی تعلق نمیگیرد.
این کارآفرین همدانی، عدم تخصیص یارانه برای پرداخت بیمه تامین اجتماعی کارگران را از دیگر مشکلات شرکت های تعاونی برشمرد و افزود: حق بیمه هر کارگر بیش از ۴۰ میلیون ریال که ۲۳ درصد آن سهم کارفرما است، در سالهای گذشته سوبسید ماده ۸۰ وجود داشت که متاسفانه حذف شده است و تولیدی ها بخاطر حق بیمه بالای کارگر استخدامی ندارند.
صیفی پور ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد نیروهای فنی و ماهر در حوزه پوشاک استان همدان در سه سال گذشته به ترکیه مهاجرت کردند و تمام تولید کنندگان با معضل تامین نیروی ماهر دست و پنجه نرم میکنند و در ۱۰ سال آینده بزرگترین مشکل تمام کارگاهها تامین نیروی ماهر پیش بینی می شود.
نقش آفرینی تعاونی ها همدان در تحقق شعار سال با ارزآوری ۵۸ میلیون دلاری
وی اظهار کرد: متاسفانه در استان همدان مرجعی برای تامین مواد اولیه صنعت پوشاک اعم از نخ و خرج کار وجود ندارد و به طور انحصاری توسط پنج نفر اداره می شود.
مدیرعامل شرکت تعاونی پوشاک آتلاز، کمبود فضا را از دیگر معضلات شرکت های تولیدی اعلام کرد و افزود: متاسفانه الان اجاره بهای سوله برای تولیدی ها حدود ۴۰۰ میلیون ریال با ۲ میلیارد ریال پول پیش است و درخواست داریم که زمین های طرح هادی در روستای یکن آباد که ۱۵ سال راکد مانده را در اختیار تولید کننده گذاشته شود.
صیفی پور با بیان اینکه این شرکت تعاونی ظرفیت اشتغال ۱۵۰ نفر نیروی مستقیم را دارد ادامه داد: بازار فروش خوبی برای پوشاک وجود دارد اما متاسفانه فضای کافی در اختیار نیست.
وی اظهار کرد: ماهیانه حدود ۴۰۰ میلیون ریال بخاطر قطعی برق متحمل ضرر میشویم و تسهیلاتی برای خرید موتور برق پرداخت نمی شود.
مدیرعامل شرکت تعاونی پوشاک گفت: پرداخت تسهیلات بانکی به یک تولیدی تازه تاسیس نیاز به صورت های مالی و گردشهای مالی دارد.
صیفی پور ادامه داد: با توجه به اینکه ما شرکت تعاونی تامین نیاز هستیم افرادی که وامها را دریافت کردند به ما معرفی نمیشوند تا ما بتوانیم زنجیره تامین عرضه و تقاضا را تکمیل کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید