سه شنبه / ۲۳ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

دورچهارم مذاکرات درحالی پایان یافت که نتیجه آن به دلیل یافتن راه‌های منطقی و واقع‌بینانه برای رسیدگی به حل اختلافات از سوی نمایندگان دوطرف مذاکره کننده تاثیرچندانی بر بازار نگذاشت.

واکنش سرد بازار ارز به دور چهارم مذاکرات| تاثیر اظهارات احتمالی ترامپ بر نوسان قیمت ها!
  • کد نوشته: 65911
  • ۲۳ اردیبهشت
  • 1 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • بازار؛ گروه بانک و بیمه: پس از پایان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم بین نمایندگان ایران و آمریکا نتیجه این مذاکره طوری نبود که بازار به هم بریزد و قیمت ها با افت و خیر بالایی مواجه شوند. اظهارات امیدوار کننده از سوی طرفین مذاکراه کنندگان نشان از دقت بالا، تخصصی بودن این دوره از مذاکرات اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه حل های منطقی و واقعی بینانه مطرح شد و همین موضوع منجر به عدم واکنش بازار به مذاکرات طی ۲ روز اخیر شده است.

    البته در سه دور گذشته مذاکره بین نمایندگان ایران و آمریکا که به صورت غیر مستقیم انجام شد، خوشبینی ها به روند انجام مذاکرات همچنین رو به جلو بودن آن باعث شد که قیمت ها در بازار طلا و ارز دچار تغییر جدی شوند و ریزش شدید را تجربه کنند. اما مذاکره روز یکشنبه طوری نبود که بازر را تکان دهد و قیمت ها فورانی بالا و پایین شوند. البته از دید معامله‌گران و تحلیگران سیاسی و اقتصادی سفر ترامپ به خاورمیانه موضوعی است که می تواند بر بازار ارز و …تاثیر جدی برجای گذارد. چرا که او قبلا اعلام کرده بود در این سفر حامل یک بمب خبری است، بنابراین چنانچه این خبر در مورد ایران باشد می‌تواند بازار را چه مثبت و یا چه منفی دچار نوسان کند.

    تداوم مذاکرات موجب شد که بازار دچار تنش و التهاب نشود، این موضوع باعث شد تا بازار ارز و طلا دوباره وارد فاز احتیاط و انتظار شود. انتظار و احتیاطی که همچنان به نتیجه مذاکرات در دوره های بعدی همچنین چگونگی انتشار اخبار ناشی از اظهارت ترامپ رئیس جمهور آمریکا گره خورده است

    عدم نوسان شدید قیمت ها در بازار ارز به دلیل تداوم روند مذاکرات

    هر چند قیمت ها در بازار ارز و طلا یک روز قبل از مذاکرات با مواضع گیری ویتکاف، ‌ نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه آن هم در آستانه دور چهارم مذاکرات قیمت‌ها را نوسانی کرد چرا که وی با لحنی اعلام کرده بود “چنانچه مذاکرات یکشنبه با ایران نتیجه‌بخش نباشد، ادامه نخواهند یافت و باید مسیر دیگری در پیش گرفته شود” ولی تداوم مذاکرات غیر مستقیم بین دو کشور موجب شد که بازار دچار تنش و التهاب نشود. این موضوع باعث شد تا بازار ارز و طلا دوباره وارد فاز احتیاط و انتظار شود. انتظار و احتیاطی که همچنان به نتیجه مذاکرات در دوره های بعدی همچنین چگونگی انتشار اخبار ناشی از اظهارت ترامپ رئیس جمهور آمریکا گره خورده است.

    البته اکنون بازار طلا و ارز مشتری چندانی ندارد و کسی خریدار این کالاها نیست زیرا معلوم نیست نتیجه نهایی مذاکرات چگونه رقم خورد. موضوعی که سرمایه گذاران و فعالان بازار را بر سر دو راهی قرار داده است. به گفته کارشناسان چنانچه در مذاکرات پیش رو توافقاتی حاصل و تحریم ها برداشته شوند احتمال اینکه قیمت ارز تا کانال ۷۰ هزار تومان افت کند دور از انتظار نیست و حباب قیمت سکه و طلا نیز کاملا تخلیه می شود. اما برعکس، اگر توافقی در انجام مذاکرات حاصل نشود و یا اظهارات ترامپ در مورد ایران در سفری که به خاورمیانه کرده است طوری باشد که تاثیری بر روند مذاکرات برجای گذارد بی تردید احتمال رشد حبابی قیمت ها وجود دارد.

    بازار ارز همچنان در وضعیتی برزخی و بلاتکلیف قرار دارد و تا زمانی که نتیجه خاصی از مذاکرات حاصل نشود، بی تردید چنین رویه ای همچنان ادامه دارخواهد بود در چنین شرایطی سرمایه گذران و فعالان بازار در این موقعیت خیلی با جسارت و اطمینان به چنین بازاری ورود نمی کنند

    برزخ بازار ارز، همه چیز به مذاکرات گره خورده است

    سید مرتضی افقه کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرگزاری «بازار» با بیان اینکه بازار ارز همچنان در وضعیتی برزخی و بلاتکلیف قرار دارد، اظهار داشت: تا زمانی که نتیجه خاصی از مذاکرات حاصل نشود، بی تردید چنین رویه ای همچنان ادامه دارخواهد بود و قیمت ها در این بازار مهم بی ثبات و با نوسان همراه است، در چنین شرایطی سرمایه گذران و فعالان بازار در این موقعیت خیلی با جسارت و اطمینان به چنین بازاری ورود نمی کنند چرا که ورود به این بازار با توجه به حساسیتی که دارد از ریسک بالایی برخوردار است.

    وی با بیان اینکه بازار همانطور که گفته شد در شرایط بیم و امید قرار دارد، افزود: این بازار در کنار بازار طلا و سکه که خیلی سریع از نوسان نرخ ارز پیروی می کند تحت تاثیر اخبار مثبت و منفی مذاکرات و یا اظهارات احتمالی ترامپ درباره ایران قرار دارد، همانطور که در دورهای قبل از مذاکرات چهارم، قیمت ها بعد از انجام مذاکرات به دلیل مثبت بود اخبار، کاهشی می شدند و اخیرا نیز نرخ ارز در پی اظهارات نماینده آمریکا در خاورمیانه درباره روند مذاکرات در روز شنبه باعث شد که دلار چند هزار تومان رشد کند. بنابراین هنوز به طور قطع و یقیق نمی شود پیش بینی کرد که وضعیت بازار ارز و طلا در هفته های آینده چگونه رقم می خورد.

    بازارهای سرمایه گذاری در ایران بویژه بازار ارز و طلا را در شرایط فعلی بی ثبات است، در چنین شرایطی به احتمال زیاد در نهایت توافق با امتیازات برد برد بین دو کشور حاصل شود. حال از آنجایی که اقتصاد کشور اکنون در وضعیت اضطراری قرار دارد بنابراین چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد، اغلب شاخص‌ها به طور ناگهانی مثبت می شوند

    تداوم بی ثباتی در بازار طلا و ارز

    این کارشناس اقتصادی بازارهای سرمایه گذاری در ایران بویژه بازار ارز و طلا را در شرایط فعلی بی ثبات عنوان کرد و اظهارداشت: به نظر می رسد ترامپ به یک توافق با ایران نیاز دارد با این وجود به نظر می رسد در نهایت توافق با امتیازات برد برد حاصل شود. حل از آنجایی که اقتصاد کشور اکنون در وضعیت اضطراری قرار دارد بنابراین چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد، اغلب شاخص‌ها به طور ناگهانی مثبت می شوند، ولی این گونه نیست که قیمت دلار مثلا برای مدتها زیر ۸۰ هزار تومان باقی بماند ولی آنگونه که استباط می شود هر دو طرف مذاکره کننده خواهان توافق در مذاکرات هستند.
    بنا به این گزارش، از آنجایی که بازار ارز و طلا در شرایط حساسی قرار دارد، بنابراین به نظر می رسد ورود به چنین بازارهای در این شرایط حساس ریسک خود را دارد. با این حال باید منتظر ماند که بالاخره نتیچه مذاکرات و یا لحن کلام ترامپ درباره ایران که به خاورمیانه سفر کرده است چگونه است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک × دو =