سه شنبه / ۱۷ تیر / ۱۴۰۴
×

سازمان هواشناسی به دلیل وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک و افزایش غلظت آلاینده‌ها برای ۲۱ استان هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

هشدار نارنجی گردوخاک برای ۲۱ استان صادر شد/ توصیه‌های مهم برای کودکان و سالمندان
  • کد نوشته: 81922
  • ۱۷ تیر
  • 12 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، بر اساس این هشدار از امروز دوشنبه ۱۶ تیر تا چهارشنبه ۱۸ تیر در استان‌های تهران، البرز، قزوین، سمنان، قم، مرکزی، همدان، ایلام، بوشهر، خوزستان، لرستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، یزد وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک و افزایش غلظت آلاینده‌ها، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی را به همراه خواهد داشت.

    احتیاط در تردد‌ها به ویژه بین شهری، عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز، خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها توصیه شده است.

    مهم‌ترین توصیه‌ها برای افراد مسن

    خیلی از سالمندان روزانه برای خرید کردن، پیاده‌روی در پارک، مراجعه به پزشک و بانک و داروخانه و. از منزل بیرون می‌روند و متاسفانه در بسیاری از موارد در ساعاتی از روز بیرون می‌روند که اوج گرما است. اغلب آنها موقع بیرون رفتن، همراه خود آب یا نوشیدنی‌های دیگر نمی‌برند و، چون گروه سنی آسیب‌پذیری هستند، خیلی زودتر از بقیه بزرگسالان تحت تاثیر گرمای هوا قرار می‌گیرند.

    دکتر مریم حسینی، متخصص طب سالمندان می‌گوید: اولا سالمندان در ساعات اوج گرما – یعنی از ۱۰ تا ۱۶ – اصلا نباید از خانه بیرون بروند و اگر هم ناچار شدند که بیرون بروند، حتما باید یک سری نکات را رعایت کنند تا گرمازده یا دچار کم‌آبی و سردرد و بی‌حالی نشوند و بیماری‌های زمینه‌ای آنها تشدید نشود. دکتر حسینی در ادامه توصیه‌های مهمی را در این رابطه مطرح می‌کند.

    تنظیم زمانِ بیرون رفتن: افراد مسن در ساعات اوج گرما (۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر) نباید از خانه بیرون بروند. اگر به هر دلیلی چاره‌ای نداشتند، بیرون از خانه حتما باید از کلاه لبه‌دار و لباس‌های نخی و گشاد استفاده کنند و تا حد ممکن در مسیر سایه‌دار راه بروند.

    مصرف منظم آب و مایعات: متاسفانه احساس تشنگی در سالمندان کاهش می‌یابد، اما حتی اگر احساس تشنگی نمی‌کنند، باید در طول روز آب بنوشند. روزانه حداقل ۸ لیوان آب توصیه می‌شود. درضمن نوشیدنی‌های شیرین، چای پررنگ و نوشابه‌های گازدار نباید جایگزین آب شوند. چون باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند.

    استفاده از سیستم سرمایشی و تهویه مناسب: خانه در فصل تابستان باید سیستم گرمایشی و تهویه مناسبی داشته باشد و پرده‌ها هم کاملا کشیده باشند. اگر سرمایش دستگاه‌ها مناسب نیست، بهتر است از یک پنکه هم برای خنک کردن فضای اتاق استفاده شود. درضمن دمای آشپزخانه موقع آشپزی چند درجه با دمای سایر اتاق‌ها تفاوت دارد و این گرما می‌تواند فرد سالمند را که آشپز می‌کند، اذیت کند و حتی آنها را دچار گرمازدگی کند. پس گرمازدگی فقط در محیط باز یا بیرون از خانه اتفاق نمی‌افتد و ممکن است در فضای خانه رخ دهد؛ بنابراین لازم است که آشپزخانه حتما دارای تهویه مناسب باشد. اگر هم فرد سالمند حس کرد که دمای بدنش بعد از آشپزی بالا رفته، می‌تواند با آب ولرمی که به خنکی نزدیک‌تر است دوش بگیرد یا یک دستمال و حوله خنک روی پیشانی، مچ دست‌ها و پاهایش بگذارد یا دست‌ها و پاهایش را بشوید. با این کار دمای بدن فوری تنظیم می‌شود و خطر گرمازدگی رفع می‌شود.

    مصرف غذا‌های سبک و خنک: سالمندان عزیز باید مصرف غذا‌های سنگین و چرب را در تابستان کاهش دهند و تا می‌توانند سوپ سبزیجات، سالاد حاوی کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی و غذا‌های آبپز مصرف کنند. غذا‌هایی مثل آبدوغ‌خیار و ماست‌وخیار هم در این فصل بسیار مفیدند، اما به این شرط که پرخوری نکنند. چون طبع این غذا‌ها سرد است و می‌تواند باعث نفخ و شکم‌درد و سایر مشکلات گوارشی در آنها شود.

    پرهیز از مصرف نمک زیاد: کاهش مصرف نمک از افزایش فشار خون و کم‌آبی بدن جلوگیری می‌کند.

    پوشیدن لباس‌های گشاد و روشن: پوشیدن لباس‌های رنگ روشن و نخی از جذب گرما جلوگیری می‌کند. فرد سالمند حتی اگر در خانه حضور دارد و سیستم سرمایشی خانه خیلی جوابگو نیست، باید لباس نخی گشاد بپوشد و خود را خنک نگه دارد. مثلا هر ساعت به دست‌ها و پا‌های خود آب بپاشد، آب بنوشد، از بادبزن دستی یا برقی استفاده کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دوازده + سه =