به گزارش بازار از سازمان توسعه تجارت ایران، فراز چمنی امروز با اشاره به اهمیت بازار صربستان برای ایران، گفت: صربستان با جمعیت کمتر از ۷ میلیون نفر، شاید به تنهایی بازار بزرگی تلقی نشود اما اهمیت این بازار از حیث ژئوپولیتیک آن در قاره اروپا برای ما دارای اهمیت است و وجود زیرساختهای تجاری این کشور میتواند برای ما بهعنوان یک هاب تجاری تلقی شود.
وی با بیان اینکه صربستان ۱۵ منطقه آزاد تجاری دارد، تصریح کرد: شرکتهایی که در مناطق آزاد مستقر هستند، کالاهای تولیدی خود را میتوانند با تعرفه صفر به کل اتحادیه اروپا صادر کنند؛ همچنین صربستان در موافقتنامه تجارت آزاد با حوزههای مهمی همچون اتحادیه اروپا، اتحادیه اوراسیا، چین، ترکیه، مصر، امارات متحده عربی و کشورهای منطقه بالکان در ارتباط است. این درحالیست که هنوز این کشور به عضویت اتحادیه اروپا درنیامده است.
چمنی با تاکید بر مستقر شدن زیرساختهای تولیدی و صادراتی ایران در صربستان، اضافه کرد: اواخر ۱۴۰۲، رایزن بازرگانی ج.ا ایران، به صربستان اعزام شد؛ و این اقدام نوعی تلاش طرف ایرانی برای توسعه تجارت با صربستان بود تا پیش از اعزام رایزن بازرگانی حجم تجارت رسمی دو کشور، چیزی در حدود ۲۹ میلیون دلار بوده است اما تلاش کردیم با تشویق شرکتهای ایرانی برای استقرار و احداث خط تولید یا کارگاههای بستهبندی و مراکز صادراتی در کشور صربستان، زمینههای تجارت را در این کشور توسعه دهیم. همچنین شرایط ثبت شرکت، معرفی وکیل، مشاور حقوقی، مشاور املاک و مشاورین خبره بازار را دنبال کردیم.
به گفته وی؛ در پایان سال ۱۴۰۳، حجم تجارت دو کشور به حدود ۶۵ میلیون دلار نزدیک شد که به نظر میرسد، ۵۵.۴ درصد افزایش داشته است؛ لازم به ذکر است تراز تجاری همچنان برای ایران مثبت است.
رایزن بازرگانی ج.ا ایران در صربستان، پیشبینی کرد: تا پایان سال ۱۴۰۵، بتوانیم حجم تجارت ایران و صربستان را به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار ارتقا دهیم.
چمنی ضمن برشمردن مهمترین اقلام صادراتی ایران به صربستان در یک سال گذشته، گفت: پلی استایرن، پلی اتیلن، خرما، پسته، انجیرخشک، انبه و آناناس تازه، تنباکو، قیر و محصولات نفتی مهمترین کالاهای صادراتی و کود فسفات، ماشین آلات صنعتی و تجهیزات راکتورها، غلات، نهادههای دامی، بذر و نهال، مواد شیمیایی غیرارگانیک، چوب و برخی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی مهمترین کالاهای وارداتی از صربستان بودند.
وی گفت: انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد ایران و صربستان، استقرار مرکز توزیع و صادرات مجدد خرمای ایران در صربستان، استقرار مرکز توزیع و صادرات مجدد محصولات نفتی و پتروشیمی ایران در صربستان، حضور بازرگانان دو کشور در رخدادهای نمایشگاهی و مبادله هیاتهای تجاری، فعال نمودن گمرکات خصوصی صربستان برای تسهیل و تسریع ورود کالاهای ایرانی به بازار، ایجاد زمینه همکاریهای شرکتهای پیمانکاری ایرانی و صرب در پروژههای مشترک، فعال کردن خطوط اتوبوسرانی و هوایی با هدف مبادله گردشگر، تاسیس نخستین فروشگاهها و رستورانهای زنجیرهای ایرانی در کشور صربستان میتواند جزو مهمترین اقدامات برای توسعه تجارت دو کشور باشد.
دیدگاهتان را بنویسید