به گزارش اکوایران، قیمت طلای جهانی در روز سه‌شنبه (۹ اردیبهشت) بیش از ۱ درصد افت داشت، زیرا سیگنال‌های مربوط به کاهش تنش‌‌های تجاری میان آمریکا و چین، بخشی از تقاضا برای دارایی‌های امن را از میان برد. در همین حال، سرمایه‌گذاران در انتظار داده‌های کلیدی اقتصادی در این هفته هستند تا بتوانند سرنخ‌هایی از چشم‌انداز سیاستی فدرال رزرو به دست آورند.

به نوشته رویترز، قیمت لحظه‌ای طلا در ساعت ۱۹:۴۱ به‌وقت ایران با افت ۱.۱ درصدی در سطح ۳۳۰۷ دلار در هر اونس قرار گرفت. معاملات آتی طلای آمریکا نیز با کاهش ۱.۱ درصدی در سطح ۳۳۱۰ دلار ایستاد.

دیوید مِگِر، رئیس شرکت High Ridge Futures، اعلام کرده است: «این خوش‌بینی وجود دارد که در جنگ تجاری میان آمریکا و چین، مقداری تنش‌زدایی حاضر باشد. ما شاهد آن بوده‌ایم که بازارهای سهام در چند روز گذشته با بازیابی همراه شدند. بنابراین، نیاز کمتری به دارا‌یی‌های امن مانند طلا خواهد بود.»

دولت دونالد ترامپ – رئیس‌جمهور آمریکا – قصد دارد تأثیر تعرفه‌های خودرو را کاهش دهد، آن هم از طریق پایین آوردن عوارض بر قطعات خارجی که در خودروهای ساخت آمریکا استفاده می‌شود و اطمینان حاصل کردن از این موضوع که خودروهای وارداتی با تعرفه‌های چندگانه روبه‌رو نخواهند شد.

کاهش تنش‌های تجاری باعث شده است طلا با افت قیمت روبه‌رو شود. این فلز‌ گران‌بها که یک حفاظت‌کننده سنتی در برابر نااطمینانی‌های جهانی به حساب می‌آید، هفته گذشته در یک رالی بی‌سابقه به کانال ۳۵۰۰ دلار دست یافت.

جیم ویکوف – تحلیل‌گر ارشد در کیتکو متالز – در یادداشتی نوشت: «برای معالمات آتی طلا، نخستین مقاومت در بالاترین قیمت این هفته یعنی ۳۳۶۳ دلار و سپس بالاترین قیمت جمعه گذشته یعنی ۳۳۸۴ دلار دیده می‌شود. نخستین سطح حمایتی نیز ۳۳۰۰ دلار و سپس پایین‌ترین قیمت هفته گذشته یعنی ۳۲۷۰ دلار است.»

اسکات بسنت – وزیر خزانه‌داری آمریکا – روز دوشنبه اعلام کرد چندین شریک تجاری بزرگ ایالات متحده پیشنهادهای بسیار خوبی برای جلوگیری از تعرفه‌ها ارائه داده‌اند و اقدام اخیر چین برای مستثنی کردن کالاهای خاص آمریکایی از تعرفه‌های تلافی‌جویانه خود نیز نشان‌‌دهنده تمایل این کشور به تنش‌زدایی در جنگ تعرفه‌ای است.

سرمایه‌گذاران طی این هفته در انتظار داده‌هایی نظیر شاخص هزینه‌های مصرف شخصی آمریکا و میزان افزایش ماهانه مشاغل غیرکشاورزی هستند.

سایر بازارهای فلزات گران‌بها

  • قیمت لحظه‌ای نقره با رشد ۰.۱ درصدی در سطح ۳۳.۲ دلار در هر اونس قرار گرفت.

  • پلاتین ۰.۳ درصد افت داشت و به ۹۸۳.۲۶ دلار رسید.

  • پالادیوم با افت ۰.۸ درصدی در سطح ۹۴۱.۵۱ دلار قرار گرفت.