اکوایران: تولید سوختهای فسیلی در چین در ماه آوریل از بالاترین سطح خود که در ماه قبلتر ثبت شده بود، عقبنشینی کرد؛ اگرچه گاز طبیعی، نفت خام و ذغال سنگ همگی با افزایش تولید نسبت به یک سال قبل روبهرو شدند.
به گزارش اکوایران، تولید سوختهای فسیلی در چین در ماه آوریل از بالاترین سطح خود که در ماه قبلتر آن ثبت شده بود، عقبنشینی کرد؛ اگرچه گاز طبیعی، نفت خام و ذغال سنگ همگی با افزایش تولید نسبت به یک سال قبل روبهرو شدند زیرا دولت مرکزی چین همچنان امنیت عرضه را با وجود قیمتهای ضعیفتر، در اولویت قرار میدهد.
به نوشته بلومبرگ، اداره آمار چین در روز دوشنبه ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) اعلام کرد تولید گاز در یک بازه یکساله با رشد ۸.۱ درصدی همراه شد و به ۲۱.۵ میلیارد متر مکعب رسید، در حالیکه تولید نفت خام با رشد ۱.۵ درصدی در سطح ۱۷.۷ میلیون تن ایستاد. تولید ذغال سنگ نیز ۳.۸ درصد رشد کرد و به سطح ۳۸۹ میلیون تن رسید، اگرچه این میزان حدود ۵۱ میلیون تن کمتر از تولید ماه مارس بود؛ موضوعی که یک آرامش خاطر برای شرکتهای معدنی محسوب میشود که بهدلیل قیمتهایی که در پایینترین سطح چهار ساله خود قرار دارند، با مشکل مواجه شدهاند.
در سایر بخشهای انرژی، پالایش نفت خام حدود ۱.۴ درصد افت داشت، چراکه واحدهای پالایشگاهی بهدلیل نگهداری فصلی تعطیل هستند. تعمیرات و نگهداری همچنین بر تولید فولاد خام تأثیر گذاشت و تولید آن در ماه آوریل بدون تغییر باقی ماند. احتمالا در ماههای آینده، کارخانهها به تعهد دولت چین برای کاهش عرضه بیش از اندازه عمل خواهند کرد و تولید بهطور کامل کاهش خواهد یافت.
اما تولید آلومینیوم با رشد ۴.۲ درصدی همراه شد و براساس یک بازه روزانه، رکوردشکنی داشت زیرا کارخانههای ذوب از کاهش هزینههای خوراک بهره بردند. غولهای انرژی چین بهشکل فزایندهای در حال چرخش بهسوی گاز طبیعی هستند تا تولید را افزایش دهند، چراکه تقاضا برای نفت کاهش یافته و تنشهای تجاری جهان، ریسک وابستگی بیش از اندازه به واردات را افزایش داده است.
تولید گاز چین برای نخستینبار در سال جاری میلادی از نفت خام پیشی خواهد گرفت و هر یک از سه شرکت بزرگ دولتی – پتروچاینا، کنوک لیمیتد و سینوپک – اهداف تولید بالاتری را برای این سوخت پاکتر تعیین کردهاند. برای دستیابی به این رشد، این شرکتها در حال گسترش به حوزههای چالشبرانگیز فنی از جمله میادین شیل غیرمتعارف و ذخایر آبهای عمیق هستند.
تغییر به سمت گاز سالهاست که در حال انجام است و در ابتدا با تمایل دولت برای پاکسازی دود ناشی از سوخت زغالسنگ که قبلا کلانشهرها را بهشدت آلوده میکرد، آغاز شد. اما این تغییر با رونق خودروهای برقی که ترمز مصرف نفت را میکشد و گاز را بهعنوان تنها بازار رشد بالادستی برای شرکتهای حفاری باقی میگذارد، فوریت بیشتری پیدا کرده است.
افزایش تولید توسط بزرگترین واردکننده گاز جهان، موج جدیدی از عرضه جهانی را تهدید میکند که در صدر آن، کارخانههای جدید صادرات گاز طبیعی مایع قرار دارند که قرار است طی چند سال آینده در مکانهایی مانند قطر و ایالات متحده به بهرهبرداری برسند. همچنین گاز بیشتری از طریق خط لوله از آسیای مرکزی و روسیه، شریک استراتژیک چین از زمان حمله به اوکراین، به صورت زمینی منتقل میشود.
با محدود شدن رشد اقتصادی بهدلیل رکود در بخش املاک و مستغلات، شرکتهای انرژی چینی مجبور شدهاند محمولههای غیرضروری سوخت را به سایر خریداران در اروپا و آسیا بفروشند. چین به اندازه کافی گاز تولید میکند تا حدود ۶۰ درصد از مصرف خود را تأمین کند.
دیدگاهتان را بنویسید