پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت / ۱۴۰۴
×

رسانه آمریکایی گزارش داد، گرچه اسرائیلی‌ها خواهان حصول توافقی برای آزادی زندانیان صهیونیست هستند، نخست‌وزیر این رژیم تنها به ادامه جنگ و حفظ حیات سیاسی خود می‌اندیشد.

نجات سیاسی به بهای خون؛ نتانیاهو به جای توافق، جنگ را برگزید
  • کد نوشته: 64034
  • ۱۷ اردیبهشت
  • 2 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در طول نزدیک به ۱۹ ماه جنگ غزه این‌طور وانمود کرد که آزادی زندانیان صهیونیست و شکست حماس، به‌طور مساوی در صدر هرم اهداف جنگی او قرار دارند.

    شبکه سی‌ان‌ان با این مقدمه نوشت: حتی باتوجه به این‌که اعضای ائتلاف حاکم و راست‌گرای او تهدید کردند که در صورت موافقت با آتش‌بس و توافق آزادی زندانیان، دولتش را سرنگون خواهند کرد؛ حتی در شرایطی که خود او در آخرین لحظه برای رسیدن به چنین توافقی موانعی ایجاد می‌کرد؛ و حتی در حالی که شواهد حاکی از آن بود که عملیات نظامی اسرائیل به‌طور مستقیم و غیرمستقیم منجر به کشته شدن زندانیان اسرائیلی شده است. در میان همه این تناقضات، نتانیاهو اصرار داشت که هر دو هدف به یک اندازه مهم هستند.

    اما دیگر این‌طور نیست. نتانیاهو اکنون، به شکلی بی‌پروا جنگ و بقای کابینه‌اش را بر سرنوشت ۵۹ زندانی صهیونیست که هنوز در غزه هستند و خواست اکثر اسرائیلی‌ها ترجیح می‌دهد.

    او یک هفته پس از آن‌که شکست دشمنان رژیم صهیونیستی را «هدف والای» جنگ می‌خواند، این لفاظی را به عمل تبدیل کرد و ده‌ها هزار نیروی ذخیره را برای درهم کوبیدن، تصرف و اشغال بخش‌های بزرگی از غزه فراخواند؛ چیزی که نخست‌وزیر تل‌آویو آن را «اقدامات نهایی» علیه حماس می‌نامد.

    مقامات صهیونیستی می‌گویند که این طرح بلافاصله اجرا نخواهد شد و به حماس دست‌کم یک هفته و نیم دیگر فرصت می‌دهد تا با یک توافق محدود دیگر در مورد زندانیان و آتش‌بس طبق شرایط تل‌آویو موافقت کند و برخی مدعی‌اند که این، ترجیح کابینه است.

    به گزارش سی‌ان‌ان، اما بعید است که چنین توافقی در آن بازه زمانی محقق شود و این‌ها دیگر تهدیدهای بیهوده نیستند.

    وزرای راست‌گرای کابینه صهیونیستی که توافق‌های آتش‌بس قبلی را خراب کرده و مدت‌ها خواستار فتح غزه بودند، اکنون در حال جشن گرفتن هستند و طرح‌های تازه تصویب‌شده را اولین گام به سوی چشم‌انداز خود برای اشغال و در نهایت الحاق این منطقه می‌دانند. به‌عنوان مثال، وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی اکنون قول می‌دهد که «هیچ عقب‌نشینی از سرزمین‌هایی که فتح کرده‌ایم، حتی در ازای گروگان‌ها، وجود نخواهد داشت.»

    رسانه آمریکایی افزود: برای نتانیاهو، این به معنای امنیت سیاسی و حفظ او در دفتر نخست‌وزیری و به‌علاوه به معنای مخالفت با خواست اکثریت قاطع اسرائیلی‌هاست که طبق گزارش کانال ۱۱ رژیم صهیونیستی، ۵۶ درصد و طبق گزارش کانال ۱۲، ۶۹ درصدشان از توافقی برای پایان دادن به جنگ در ازای آزادی همه زندانیان باقی‌مانده حمایت می‌کنند.

    حماس نیز بارها اعلام کرده است که از چنین توافق جامعی استقبال می‌کند، به شرط آن‌که جایگاه قدرت خود را در غزه حفظ کند، اما رژیم صهیونیستی هرگونه پایان جنگی را که این گروه را مسلح و حاکم بر نوار غزه باقی بگذارد، رد کرده است.

    برای خانواده‌های زندانیان صهیونیست، تصمیم نتانیاهو یک ضربه محکم بوده است، تصمیمی که آنها نگرانند، نه تنها بازگشت عزیزانشان را به تأخیر بیندازد، بلکه آنها را به‌ شدت به خطر بیندازد.

    همچنین برای مردم غزه، تصمیم نتانیاهو فاجعه‌ای فراتر از بحران انسانی وخیمی را که از قبل این سرزمین محاصره‌شده را فرا گرفته است، تهدید می‌کند. حمله گسترده رژیم صهیونیستی، آوارگی اجباری گسترده دیگری برای فلسطینی‌ها، مرگ و ویرانی بیشتر و استفاده مداوم از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی را تضمین می‌کند.

    این در حالی است که باوجود آشکار شدن نیات واقعی نتانیاهو برای ادامه جنگ که در واقع، نابودی حماس به جای اولویت دادن به آزادی زندانیان است، توانایی ارتش رژیم صهیونیستی در دستیابی به اهدافش در قبال این گروه همچنان نامشخص است.

    شبکه خبری سی‌ان‌ان خاطر نشان کرد: عواملی که به حماس اجازه داده پس از تقریباً ۱۹ ماه جنگ، در غزه زنده و در قدرت بماند، همچنان پابرجاست و تحلیلگران امنیت ملی اسرائیل همچنان تردید دارند که ده‌ها هزار نیروی اضافی، پویایی درگیری را اساساً تغییر دهند. به‌علاوه این‌که اعزام آنها با هدف اشغال بخش‌های بزرگی از غزه، می‌تواند تلفات نظامی اسرائیل را افزایش دهد و این خطر را به همراه دارد که ارتش را برای سال‌ها در باتلاق ضدشورش گرفتار کند.

    به گزارش این رسانه آمریکایی، تصمیمی که نتانیاهو اتخاذ کرده است، نوار غزه را تکان خواهد داد و سرنوشت بیش از دو میلیون فلسطینی و ۵۹ زندانی صهیونیست را در غزه برای همیشه تغییر خواهد داد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    18 − پنج =