بازار ارز و طلادر روز شنبه حسابی نوسانی بود. قیمت دلار با یک جهش پنج کانالی به ۸۶ هزار تومن رسید، سکه هم چهار کانال بالا رفت و حسابی معامله‌گران را غافلگیر کرد. قیمت طلای آبشده هم نوسان دو کانالی داشت و به ۲۹ میلیون افتاد. معامله‌گران می‌گویند این نوسانات به خاطر خبر به تعویق افتادن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا است که پنجشنبه هفته قبل به بازار مخابره شد. فضای بازار پر از ترس و احتیاط شده و انگار همه منتظر یک خبر بد دیگر هستند.

امید معامله‌گران از دور سوم مذاکرات به بعد تا حدودی تعدیل شده است. معامله‌گران می‌گویند خوشبینی در بازار کم‌رنگ شده و یک جور فضای ترس غالب شده است. هفته قبل با ضرب‌المثل “شیطان در جزئیات است” شروع کردند، یعنی مذاکرات پر از جزئیات پیچیده ا‌ست که کار را سخت می‌کند. جو بازار را به “هوای ابری تهران” تشبیه کردند، یعنی یک فضای مبهم که کافیست یک خبر منفی بیاید تا همه‌چیز به هم بریزد. پنجشنبه که خبر تعویق مذاکرات آمد، قیمت‌ها نوسانی شدند و این جو ترس قوی‌تر شد.

در این هیاهوی ارز و طلا، بازار سهام حسابی ریزشی بود. معامله‌گران می‌گویند این بازار هم از تعویق مذاکرات ضربه خورد. خروج پول از صندوق‌های سهامی رکورد دوساله خودش را شکست و به ۳.۲ همت رسید. این بیشترین خروج پول از ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ بوده است.

اما در این اوضاع، صندوق‌های طلا سبزپوش بودند. ۶۰۰ میلیارد تومان پول وارد این صندوق‌ها شد که بیشترین ورود پول در سال ۱۴۰۴ بود. کلاً امسال فقط سه روز ورود پول به صندوق‌های طلا داشتیم و امروز رکوردشکن شد.

تحلیلگران تکنیکال می‌گویند برای طلای آبشده، محدوده ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خیلی مهم است. اگر قیمت بالای این محدوده تثبیت شود، باید منتظر نوسانات جدید باشیم. اما اگر قیمت به زیر ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومن برسد، حمایت کلیدی از دست می‌رود و ممکن است تا ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ریزش کند. معامله‌گران این محدوده‌ها را با دقت رصد می‌کنند.

بازار هنوز هم خبری است و پر از شایعات ضد و نقیض. توییت جدید ترامپ که به خریداران نفت و پتروشیمی ایران هشدار داده بود، حسابی در بازار دست به دست شد. معامله‌گران می‌گویند هفته قبل ترامپ خریداران را متضرر کرد، ولی این هفته فروشنده‌ها را تحت فشار گذاشت. این گونه خبرها باعث شده عرضه ارز کم شود و دلار حسابی بالا برود. معامله‌گران می‌گویند حتی اگر دور چهارم مذاکرات این هفته برگزار می‌شد، باز هم بازار به خاطر پیچیدگی مذاکرات نوسانی می‌ماند. حالا که مذاکرات به تعویق افتاده، نوسانات شدیدتر هم شده است.

معامله‌گران که در روز شنبه غافلگیر شده بودند دنبال چرایی عدم واکنش بازارساز نسبت به نوسان پنج کانالی دلار بودند. از منظر گروه اول، بازارساز، بازار را رها کرده تا پولسوزی اتفاق بیفتد. گروه دوم مقتقدند احتمالا بازارساز نسبت به آینده مذاکران خوشبین است و می‌داند که با خبر جدید قیمت برمی‌گردد. اما گروه سوم بدبین بودند و می‌گفتند که خود بانک مرکزی هم در روز شنبه با نوسان قیمت‌ها غافلگیر شده است.

یک مصاحبه ویدیویی از سید حسین حسینی، عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق، در بازار دست به دست می‌شد. حسینی گفته ارزش ذاتی دلار حدود ۷۵ هزار تومان است و قیمت‌های بالاتر از این هیجانی است. این در حالیست که چهار ماه قبل، وزیر اقتصاد سابق، آقای همتی، ارزش ذاتی دلار را ۷۳ هزار تومن برآورد کرده بود. یکسری می‌گفتند این حرف‌ها نشان می‌دهد قیمت ۸۶ هزار تومنی دلار پر از حباب است و امکان دارد با یک خبر مثبت حسابی ریزش کند. یکسری هم می‌گفتند ما در این سه ماه متوسط ۳.۷ درصد تورم ماهانه داشتیم چگونه ارزش واقعی دلار در این مدت زیر سه درصد تغییر کرده است؟

تحلیلگران می‌گویند هفته سوم اردیبهشت بازار پرنوسان می‌ماند. هر خبر از مذاکرات می‌تواند بازار را تکان بدهد. در این فضای تعلیق، خبرهای منفی پررنگ‌تر هستند و تا وقتی تاریخ دور بعدی مذاکرات معلوم نشود، بازار رو به ریزش نمی‌رود. شدت نوسانات هم به نظرشان بیشتر می‌شود. معامله‌گران توصیه می‌کنند در این اوضاع احتیاط کنید و چشم‌تان به خبرها باشد.

در بازار شنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت چهار هزار تومانی در ۸۵ هزار و ۷۰۰ تومان شروع به کار کرد و در نیمه اول با نوسان تا ۸۷ هزار تومان بالا رفت که بیشتر از قیمت دلار تهران شد. در ادامه قیمت دلار هرات با کاهش به ۸۶ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. مرز مقاومت دلار در ۸۷ هزار و ۶۰۰ تومان بود که در روز شنبه حفظ شد و قیمت بعد از رسیدن به این مرز ریزشی شد.

قیمت دلار تهران در ۸۵ هزار و ۵۰ تومان و در زیر دلار هرات آغاز به کار کرد و در ادامه بین کانال ۸۵ هزار تا ۸۶ هزار تومان پاسکاری کرد. قیمت دلار تهران در نهایت در ۸۶ هزار تومان بسته شد.

قیمت دلار تهران طی یک اتفاق کم سابقه هم در بازگشایی و هم در بسته شدن زیر نرخ دلار هرات قرار گرفت. قیمت تتر در کانال ۸۳ هزار تومان بازگشایی کرد و تا کانال ۸۶ هزار تومان بالا رفت.

قیمت درهم با گپ مثبت هزار و ۴۰۰ تومانی در ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان بازگشایی کرد که عدد بالایی بود. در ادامه قیمت درهم نوسان رفت و برگشتی تا مرز بازگشایی داشت اما نتوانست از آن عبور کند و در ۲۳ هزار و ۴۵۰ تومان بسته شد. حباب دلاری درهم ۱۲۰ تومان برآورد می‌شود که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان می‌دهد.

قیمت سکه با گپ مثبت چهار میلیونی در ۷۵ میلیون و ۴۰۵ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه با نوسان دلار تا ۷۶ میلیون بالا رفت. در نیمه دوم قیمت سکه با کاهش در ۷۵ میلیون و ۴۳۵ هزار تومان بسته شد. حباب سکه ۱۵ درصد برآورد می‌شود که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه نه میلیون و ۸۶۱ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده با گپ مثبت در مرز مقاومت یعنی در ۲۹ میلیون و ۶۸۵ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت طلای آبشده با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی در نهایت در ۲۹ میلیون و ۳۸۱ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده در روز شنبه ۲۹۳ هزار تومان برآورد می‌شود.