بازار ارز دو رنگ داشت، با خبر منفی آسوشیوتیدپرس درباره خلیج عربی، سبز شد و با اظهارات معاون ترامپ درباره مذاکرات، قرمز، در آن سمت بازار، نوسان قطعات سکه یک آنارشی را به نمایش گذاشت؛ نیم سکه بالا رفت، ربع سکه خالی کرد، در این وضعیت عجیب، معاملهگران فیک نیوزها را الک کردند، چه چیزی این آشوب را پایان میدهد؟
بازار ارز و سکه کفهای قیمتی روز سهشنبه را حفظ کردند و با اخبار نوسان رفت و برگشتی داشتند.
صندوقهای طلا در ابتدا مثبت شروع کردند اما در ادامه مثبت را پس دادند و در ناحیه صفر تابلو بسته شدند.
تحلیلگران معتقدند بازار روی لبه تیغ قرار گرفته و فعلا دارد با هر موج شایعهای نوسان میدهد تا خبر قطعی به بازار مخابره شود. از منظر آنها اگر خبر قطعی به بازار برسد قیمت دلار میتواند نوسان پنج تا هفت هزار تومانی دهد.
حجم اخبار در روز چهارشنبه زیاد بود و به واسطه همین شایعات فراوانی هم در بازار دست به دست میشد. تحلیلگران میگویند هر کانال با توجه به نفع خودش دارد خبر منتشر میکند؛ برخی از کانالهای بورسی خبرها و شایعات در مورد توافق را میگذارند، آن کانالهایی هم که خریدار بازار هستند اخبار و شایعات منفی را منتشر میکنند. معاملهگران در روز چهارشنبه در حال غربال کردن کانالهایی که اخبار فیک منتشر میکنند بودند. آنها با الک کردن این کانالها میگفتند که اخبار منتشر شده در فیکنیوزها سوگیری دارند و سرمایهگذاران را هیجانی میکنند. در روز چهارشنبه شایعهها حتی به دیدار ترامپ و پزشکیان اشاره داشتند.
بمب خبری ترامپ هم در بازار دست به دست میشد. ترامپ در روز سهشنبه گفته بود پیش از سفر به خاورمیانه اعلامیه بسیار مهمی منتشر خواهد کرد. آسوشیتدپرس مدعی شده ترامپ قصد دارد خلیج فارس را به خلیج عربی تغییر نام دهد. از منظر معاملهگران این خبر اگر تایید شود از دو منظر برای بازار منفی خواهد بود؛ اول اینکه میتواند مذاکرات ایران و آمریکا را تحت تاثیر قرار بدهد. از منظر دیگر در صورت تایید چنین خبری، رابطه ایران و کشورهای عربی را خدشهدار میکند که به نفع بازار ارز نیست.
بازار چهارشنبه با خبر منفی آسوشیتدپرس شروع به کار کرد و از مرزهای حمایتی برگشت اما در معاملات پشت خط مواضع معاون ترامپ، قیمتها را از مرزهای مقاومتی دور کرد و به سمت کف برد. جی دی ونس ضمن اشاره به خوب پیش رفتن مذاکرات هستهای ایران مدعی شده همانطور که رئیسجمهور ترامپ بارها تأکید کرده، گزینهای روی میز است که برای ایران بسیار مطلوب خواهد بود و آنها را به اقتصاد جهانی بازمیگرداند؛ اما اگر این مسیر محقق نشود، گزینه دوم برای ایران بسیار ناخوشایند خواهد بود.
در پشت خط با منتشر شدن این خبر بازار گارد نزول گرفت؛ دلار هرات به کانال ۸۱ هزار تومان افتاد و قیمت طلای آبشده هم کانال ۲۹ میلیون را از دست داد.
در بازارهای جهانی هم حجم اخبار و شایعه زیاد بود. در روز سهشنبه با اخبار جنگ تنشهای تعرفهای قیمت انس طلا صعودی بود و تا ۳۴۳۰ دلار بالا رفت اما در روز چهارشنبه اظهارات وزیر خزانهداری آمریکا درمورد مذاکرات تعرفهای آمریکا و چین، عطش صعود انس طلا را خواباند و به زیر ۳۴۰۰ دلار برد. از منظر تحلیلگران در صورت مذاکرات و به نتیجه رسیدن توافق، قیمت طلا میتواند کاهشی باشد و در مقابل سهام و بیتکوین رشد کنند. البته در مورد مذاکره آمریکا و چین هم تحلیلگران معتقدند به توافق رسیدن به این راحتیها نیست.
شب چهارشنبه هم جلسه فدرال رزرو برای بازارهای جهانی مهم خواهد بود. فدرال رزرو چهارشنبه شب قرار است درمورد نرخ بهره تصمیمگیری کند. در این باره بازار تصور میکند که فدرال رزرو کاهش نرخ بهره نخواهد داد و قیمتها این موضوع را ارزشگذاری کردند. صحبتهای پاول در چهارشنبه شب برای بازار مهم خواهد بود.
یک توییت در مورد کف قیمت دلار چند است در بازار چهارشنبه دست به دست میشد. در این توییت نوشته شده با موج انتظارات مثبت در بازار، کف قیمت ارز، حدود ۷۰ تومان است، چون بانک مرکزی عین شیر ایستاده و ارزها را میخرد. البته نگارنده توییت درمورد بالا رفتن قیمت دلار و نقش بانک مرکزی، نظر کاملا متفاوتی داشت.
نوسان هردمبیلی قطعات مختلف سکه جالب توجه بازار بود. قیمت نیم سکه بالا رفت، قیمت سکه تمام رنج بود و قیمت ربع سکه و سکه یک گرمی هم بر مدار نزول بودند. کاهش قیمت ربع سکه بیشتر بود و به واسطه همین در روز چهارشنبه شاهد افت چهار درصدی حباب ربع سکه بودیم.
در بازار چهارشنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت در ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان شروع به کار کرد و در ابتدا با کاهش تا مرز حمایت ۸۱ هزار و ۸۰۰ تومان پایین آمد. در نیمه دوم قیمت دلار با افزایش به ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
در پشت خط با خبری که از معاون ترامپ به بازار مخابره شد قیمت دلار هرات دوباره با کاهش به سمت کف ۸۱ هزار و ۸۰۰ تومان حرکت کرد.
قیمت دلار تهران در ۸۲ هزار و ۳۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول با کاهش ۱۵۰ تومانی همراه شد. در نیمه دوم قیمت دلار تهران با افزایش به ۸۲ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. قیمت دلار تهران هم در پشت خط برمدار کاهش قرار گرفت و به سمت کف ۸۲ هزار تومان حرکت داشت. قیمت تتر که در معاملات روزانه تا ۸۳ هزار و ۳۵۰ تومان بالا رفته بود در پشت خط کانال ۸۳ هزار تومان را از دست داد.
قیمت درهم با گپ منفی ۲۵۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه افزایش داد. قیمت درهم با افزایش ۲۵۰ تومانی در نهایت به نرخ بسته شده روز سهشنبه یعنی ۲۲ هزار و ۷۰۰ رسید. حباب دلاری درهم بر مدار کاهش بود و ۵۱۵ تومان برآورد میشود که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ منفی ۷۰۰ هزار تومانی در ۷۴ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه به کانال ۷۵ میلیون برگشت. قیمت سکه در نهایت در کف کانال ۷۵ میلیون به کار خودش پایان داد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به ۱۳ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه، نه میلیون گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده با گپ منفی در ۲۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه کانال ۲۹ میلیون را پس گرفت. قیمت طلای آبشده تا پله اول کانال ۲۹ میلیون بالا رفت و در نهایت در کف ۲۹ میلیون بسته شد. حباب طلای آبشده مثل روز سهشنبه منفی برآورد میشد که نشان میدهد قیمت بازاری طلا زیر ارزش ذاتی آن معامله میشود.
دیدگاهتان را بنویسید